Διαφήμιση

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η συνταγή της ημέρας: Ψητά μανιτάρια πλευρώτους

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ένας νόστιμος και γρήγορος μεζές για όλες τις ώρες!

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 10 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 4 πακέτα των 500 γραμμαρίων μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι βαλσάμικο ξίδι (ή παραπάνω αν θέλετε)
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι φρέσκο, τριμμένο
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Ανάβετε το γκριλ. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί ή το ταψί του φούρνου και πασπαλίζετε το κομμένο σκόρδο παντού.
  2. Καθαρίζετε τα μανιτάρια. Τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη λεκάνη, βρέχετε τα μανιτάρια με 2/3 φλιτζανιού λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
  3. Βάζετε τα μανιτάρια στο ταψί, πάνω από τα σκόρδα.
  4. Ψήνετε σε απόσταση 15 εκ. μακριά από το γκριλ, αλείφοντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα ζουμιά τους.
  5. Γυρίζετε τα μανιτάρια μια φορά, τα βγάζετε όταν έχουν πάρει χρώμα και έχουν σφίξει λίγο από το ψήσιμο, γύρω στα 15 λεπτά.
  6. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι, το ξίδι, λίγο αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι με το σύρμα και περιχύνετε το μείγμα στα ψημένα μανιτάρια.
  7. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρετε.

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version