Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Τόσο δυνατό Πεντοζάλι είχαμε καιρό να δούμε! | BINTEO

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ο χορός που δεν χορταίνομαι να βλέπουμε σε κάθε κρητικό γλέντι ή εκδήλωση, είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο Πεντοζάλης ή απλά το πεντοζάλι! Ο πολύ έντονος ρυθμός της λύρας, τα δυνατά πατήματα των παλικαριών και οι ξεχωριστές φιγούρες τον ξεχωρίζουν από αρκετούς άλλους χορούς του νησιού. Είναι ένας χορός που εκτονώνει τα συναισθήματα των χορευτών και φυσικά ξεσηκώνει όσους παρακολουθούν γύρω τους.

Μπορεί ο χορός να αρέσει στους περισσότερους κρητικούς και ευρύτερα Έλληνες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι απλός. Πρέπει όσοι πιάνουν θέση στη πίστα να γνωρίζουν καλά τα βήματα και τον γρήγορο ρυθμό. Όταν λοιπόν χορεύουν εκείνοι που τον “κατέχουν”, το θέαμα είναι μοναδικό! Όπως για παράδειγμα τα κοπέλια σε μια κρητική εκδήλωση που έδωσαν ότι είχαν πάνω στη πίστα, χορεύοντας ένα πολύ δυνατό πεντοζάλι!

Δείτε το βίντεο με το πεντοζάλι όπου οι χορευτές πραγματικά αξίζουν το πιο δυνατό χειροκρότημα του κοινό:

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version