Διαφήμιση

Χωρίς κατηγορία

Glühwein : Το Αυστριακό ζεστό κράσι που έγινε μόδα και στην Ελλάδα!

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Για ακόμη μία χρονιά, αρκετοί είναι οι έλληνες που παρά την κρίση θα ταξιδέψουν στην Αυστρία για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Χωρίς αμφιβολία αποτελεί έναν από τους ιδανικούς προορισμούς για αυτή τη περίοδο και μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι έχουν βρεθεί στην Βιέννη ή σε άλλες αυστριακές πόλεις τα προηγούμενα χρόνια. Αυτοί λοιπόν σίγουρα θα θυμούνται και το ζεστό Glühwein που έβρισκαν σε κάθε γωνιά των εμπορικών δρόμων. Το αρωματισμένο ζεστό κρασί που ήταν και παραμένει το απόλυτο ρόφημα για τις κοντά στο – 0 – θερμοκρασίες του Δεκεμβρίου, είτε βρίσκεσαι στην Κεντρική Ευρώπη είτε στην Ελλάδα.

Αυτές οι αναμνήσεις λοιπόν από τα ταξίδια ελλήνων στην Αυστρία, ήταν επόμενο να φέρουν το Glühwein και στην χώρα μας. Η απόλαυση τις κρύες ημέρες δεδομένη και η συνταγή κάτι περισσότερο από απλή και οικονομική… Αν είστε από εκείνους που ακόμη δεν το έχουν δοκιμάσει και ιδιαίτερα αν αγαπάτε το γλυκό κρασί, κρατήστε τις σημειώσεις σας και κάποιο από τα επόμενα παγωμένα βράδια κάντε ένα “δώρο” στον εαυτό σας ή φυσικά και στην παρέα σας!

 

Υλικά

  • 1,5 Λίτρο γλυκό κόκκινο κρασί
  • 550ml  νερό
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 6 γαρύφαλλα
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 2 πορτοκάλια χωρίς την φλούδα, κομμένα σε μικρά κομμάτια

 

Συνταγή

Επιλέγουμε μία κατσαρόλα που να χωράει άνετα τα περίπου 2 λίτρα κρασιού και νερού, την γεμίζουμε και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω συστατικά. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ζεσταίνουμε το κρασί, έχοντας πάντα το νου μας ώστε τα υλικά να μην βράσουν! Λίγο πριν το σημείο βρασμού, βρίσκουμε την κατάλληλη ένταση που κρατάει το κρασί ζεστό και του προσφέρει όλα τα υπέροχα αρώματα των μπαχαρικών, του λεμονιού και του πορτοκαλιού.

Έπειτα από 15 περίπου λεπτά σουρώνουμε τα γαρύφαλλα και τα ξυλάκια κανέλας. Τέλος, το Glühwein πρέπει να σερβιριστεί απευθείας σε υψηλή θερμοκρασία και συνήθως σε διαφανή ποτήρια που αναδεικνύουν το μοναδικό ερυθρό χρώμα του. Αυτά τα Χριστούγεννα αφιερώστε λίγο χρόνο στη κουζίνα και δώστε την ευκαιρία στο Glühwein να σας εντυπωσιάσει!

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version