Διαφήμιση

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι και τυρί

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο για ένα γεύμα με φίλους!

Υλικά

  • 250 γρ. λαζάνια χωρίς γλουτένη προβρασμένα
  • 800 γρ. σπανάκι φρέσκο τριμμένο
  • 250 γρ. τυρί cottage
  • 400 γρ. μυζήθρα
  • 4 ντομάτες κομμένες τετραγωνάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 60 γρ. παρμεζάνα
  • 2 κλωναράκια βασιλικό φρέσκο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 ½ λίτρο μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σπανάκι με μία σκελίδα σκόρδο. Σε ένα άλλο κατσαρόλακι με ελαιόλαδο και την άλλη σκελίδα σκόρδο σοτάρουμε τις ντομάτες μαζί με το βασιλικό. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε το σκόρδο μόλις είναι έτοιμο. Σε ένα μπολ δουλεύουμε ανακατεύοντας τη μυζήθρα μαζί με το σπανάκι, τη μισή μπεσαμέλ (250 γρ.) και λίγη παρμεζάνα. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι. Μέσα σε ένα ταψί βάζουμε μία στρώση λαζάνια, από πάνω ρίχνουμε λίγο από το μείγμα με τη μυζήθρα, ύστερα 2-3 κουταλιές ντομάτα και μετά λίγο τυρί cottage. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 ή 4 φορές. Τελειώνουμε με μία στρώση ζυμαρικά και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν πριν σερβίρουμε.

 

 

Πηγή: botrini

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version