Διαφήμιση

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

SBS: Τα «φαντάσματα του νερού» που έσωσαν το δεξαμενόπλοιο της Φράγκου

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Πλησίαζαν μεσάνυχτα Τρίτης, 8 Σεπτεμβρίου του 2009 όταν από μια μυστική βάση είκοσι Βρετανοί SBS (Special Boat Servise), η ελίτ ομάδα των Βατραχανθρώπων του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, απογειώθηκαν με ελικόπτερα.

Μαζί τους είχαν και κάποιους Αφγανούς στρατιώτες, οι οποίοι ήξεραν το στρατόπεδο των Ταλιμπάν στα περίχωρα της Κουντούζ, εκεί όπου κρατούνταν όμηρος ο δημοσιογράφος των New York Times, Στέφεν Φάρελ.

Οι «αόρατοι» κομάντο δεν μιλούσαν πολύ και τρία λεπτά πριν φτάσουν στο στρατόπεδο των Ταλιμπάν, έλεγξαν εξονυχιστικά τον εξοπλίσμό τους και ετοιμάστηκαν για δράση.

Ο θόρυβος των ελικοπτέρων και τα πυρά κάλυψης «τσάκισαν» για τα καλά την σιγαλιά της νύχτας, την ώρα που οι SBS κατέβαιναν με σχοινιά και ταχύτητα αστραπής στο έδαφος.

Ο Φάρελ μαζί με τον διερμηνέα του Σαλτάν Μουνάντι, δεν περίμεναν να δουν την συνέχεια και άρχισαν να τρέχουν ενώ γύρω τους οι Βρετανοί κομμάντος θέριζαν ψυχές χωρίς να το σκεφτούν.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version