Διαφήμιση

ΥΓΕΙΑ

Οι πολύτιμες ιδιότητες του κρόκου Κοζάνης

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Ο κρόκος Κοζάνης αποτελεί έναν από τους διατροφικούς θησαυρούς που παράγει η Ελλάδα και για αυτό άλλωστε ονομάζεται και χρυσός της Ελληνικής γης.

Από την αρχαιότητα ήταν ήδη πολύ γνωστός για το χρώμα, την γεύση και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Παράγεται αποκλειστικά κυρίως στην περιοχή της Κοζάνης, από το άνθος του φυτού Crocus sativus (Linnaeus). Αποτελεί ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά παγκοσμίως διότι όλη η διαδικασία συλλογής των ανθέων και των τριών στιγμάτων που περιέχει μέσα το άνθος γίνεται με το χέρι και στη συνέχεια ξηραίνονται σε σκιερό μέρος με ελεγχόμενη θερμοκρασία, τοποθετούνται στον ήλιο έτσι ώστε να ξεραθούν. Επιπρόσθετα είναι αρκετά ακριβό διότι για την παραγωγή ενός κιλού κρόκου Κοζάνης χρειάζονται 150.000 λουλούδια.

Διαβάστε την συνέχεια στο Onmed

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version