Διαφήμιση

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ανέκδοτο: Ο άραβας εφοπλιστής, το χρυσό ρόλεξ και η κρητική μαχαίρα!

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Μία ηλιόλουστη ημέρα του Ιουνίου εμφανίζεται στην μαρίνα του Ρεθύμνου ένα κότερο που όμοιο του οι κάτοικοι δεν είχαν ξαναδεί! Μέσα σε λίγα λεπτά κατεβαίνει ένας άραβας εφοπλιστής με εντυπωσιακή συνοδεία γυναικών και φρουρών κατευθυνόμενος προς την παλιά πόλη. Αφού περιπλανήθηκε στην πόλη και έφαγε στο καλύτερο εστιατόριο, ήρθε η ώρα για να κάνει τα ψώνια του!

Αν και εύκολα βρήκε να αγοράσει δώρα για όλους όσους τον περιτριγύριζαν, το πλήρωμα του κότερου και τους συγγενείς στο Ντουμπάϊ,  ο ίδιος ακόμη έψαχνε κάτι για τον εαυτό του… Ήθελε λέει κάτι πραγματικά παραδοσιακό! Καθώς περπατούσε, έτυχε λοιπόν να συναντήσει στην αυλή του σπιτιού του έναν γέροντα κρητικό που ακόνιζε και περιποιούταν την αγαπημένη του «μαχαίρα» . Δεν έχασε χρόνο και αμέσως με την βοήθεια του Έλληνα μεταφραστή της συνοδείας  άνοιξε κουβέντα!

 

– Γέροντα, του λέει, το μαχαίρι σου είναι το πιο ξεχωριστό που έχω δει μέχρι σήμερα. Πραγματικά εντυπωσιακό και δουλεμένο από πολύ έμπειρο τεχνίτη… Πόσα χρήματα θέλεις για να μου το δώσεις; Είναι ότι ακριβώς ψάχνω να πάρω μαζί μου πίσω στη χώρα μου!
– Δεν είναι για πούλημα, του απαντά κοφτά ο παραδοσιακός, γέροντας κρητικός.
– Θα σου δώσω όσα ευρώ θες, λέει ο άραβας εφοπλιστής…
– Όχι, ξαναλέει ακόμη πιο δυνατά και κοφτά ο κρητικός!
– Να, θα σου δώσω τώρα αμέσως το πανάκριβο χρυσό μου ρόλεξ, λέει σχεδόν απεγνωσμένος ο εφοπλιστής.
– Σου είπα, δεν σου τη πουλώ τη μαχαίρα μου!
– Μα γιατί άνθρωπε μου; Ούτε λεφτά θες, ούτε το χρυσό ρολόι θες…
– Γροίκα, λέει ο Κρητικός! Πες ότι θα μου δώκεις το ρόλεξ και σου δώκω και εγώ την μαχαίρα. Έπειτα αν θα πάω στο χωριό και κάτσω στον καφενέ και πιω δύο ρακές και με πιάσει ο πεντοζάλης και έρθει κάποιος και με βλαστημίξει, εγώ ήντα θα του πω βρε άραβα; «Εννιά παρά τέταρτο» ;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version