Διαφήμιση

Ρέθυμνο

Πένθος στο Ρέθυμνο από το θάνατο του Μιχάλη Πιερή

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 69 ετών, ένας αγαπημένος φίλος και του Ρεθύμνου και σημαντικός άνθρωπος των γραμμάτων, ο Κύπριος φιλόλογος και ποιητής Μιχάλης Πιερής.

Ο Μιχάλης Πιερής δίδασκε στις Πανεπιστημιακές Σχολές του Ρεθύμνου και με μία θεατρική ομάδα φοιτητών είχαν ανεβάσει το πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ «Ντα». Τη σκηνοθεσία είχε κάνει ο Μιχάλης Πιερής και τη μουσική έγραψε ο Ψαραντώνης.

Η συμβολή του στη μελέτη της μεσαιωνικής, αναγεννησιακής και νεοελληνικής λογοτεχνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, ενώ οι δεκάδες μελέτες του για το έργο του Μαχαιρά, του Καβάφη, του Σεφέρη, του Μόντη και του Σινόπουλου αποτελούν σημείο αναφοράς στη διεθνή βιβλιογραφία. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το λογοτεχνικό του έργο.

Ο Μιχάλης Πιερής τιμήθηκε το 2010 με το Αριστείο Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: rethemnosnews

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version