Διαφήμιση

Ρέθυμνο

Σταματούν να εκπέμπουν οι κεραίες δύο εκ των τριών εταιριών στα Τρία Μοναστήρια

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Τέλος στην εκπομπή σήματος για δύο από τις τρεις εταιρίες κινητής που εξέπεμπαν από την κεραία στην περιοχή των Τριών Μοναστηρίων , βάζει η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου.

Πρόκειται για την απόφαση του δικαστηρίου επί των ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν εκδικαστεί στις 8 Ιουνίου και την οποία περίμεναν οι κάτοικοι των Τριών Μοναστηριών οι οποίοι επί σειρά ετών ζητούσαν την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκεται στην περιοχή τους. Υπενθυμίζεται πως ο Σύλλογος Κατοίκων Τριών Μοναστηριών έχει προχωρήσει πολλάκις σε κινητοποιήσεις, ειδικά όταν διαπίστωνε πως υπάλληλοι εταιρειών προχωρούσαν σε τοποθέτηση νέων μηχανημάτων πάνω στην κεραία. Έτσι, κατέθεσε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που συζητήθηκε στις αρχές Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Οι κάτοικοι υποστήριζαν από την πρώτη στιγμή πως η κεραία ευθύνεται για την αύξηση σοβαρών ασθενειών, όπως καρκίνων και καρδιοπαθειών, σε κατοίκους της περιοχής γι’ αυτό και ζητούσαν την απομάκρυνσή της.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην “Κ.Ε” ο Δικηγόρος του Συλλόγου Κατοίκων Τριών Μοναστηρίων και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, Γιώργος Δρυγιαννάκης, βάσει της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου όπως ο ίδιος επεσήμανε: “πιθανολογείται ότι επηρεάζει την υγεία των κατοίκων, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου δεν επιτρέπονται τέτοιες εγκαταστάσεις παρά την αδειοδότησή τους. Ακόμη και στην περίπτωση που οι εγκαταστάσεις αυτές είναι αδειοδοτημένες, όπως αναφέρεται στην απόφαση , θα πρέπει να υπάρχει μηχανισμός τακτικού ελέγχου για το αν τηρούν τους όρους λειτουργίας τους”.

Υπενθυμίζεται πως ο Σύλλογος παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία, για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από τις κεραίες , αφού όπως εξήγησε ο κος Δρυγιαννάκης “παρουσιάστηκαν προβλήματα υγείας, σε νέους ανθρώπους, κατοίκους της περιοχής και σε κατοικίες κοντινές από την κεραία που απεδείχθη ότι δεν ήταν συγκυριακοί”

Ο κος Δρυγιαννάκης υπογράμμισε πως πλέον βάση της απόφασης αυτής , παύει η εκπομπή σήματος για δύο από τις τρεις εταιρίες ενώ στην τρίτη επιβάλλει την αυστηρή τήρηση των όρων λειτουργίας και πρόσθεσε: “θα προχωρήσουμε σε εκτέλεση της απόφασης τις επόμενες ημέρες”.

Πηγή: goodnet

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version