Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Συγκίνηση στην Κρήτη: Νεοζηλανδοί χορεύουν Χάκα για να τιμήσουν τους πεσόντες προγόνους τους!| ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Η μάχη της Κρήτης έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τι δουλειά όμως έχουν οι Νεοζηλανδοί;

Στον αγώνα ενάντια στον Άξονα και τους Ναζιστές εκτός από τους ηρωικούς Κρητικούς συμμετείχαν δυνάμεις από όλο τον κόσμο και κυρίως την Κοινοπολιτεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Σε αυτήν ανήκαν, μαζί με έθνη όπως οι Ινδοί και οι Καναδοί, και οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας. Ανάμεσά τους μάλιστα και αρκετοί ιθαγενείς Μαορί.

Πριν λίγες μέρες τα εγγόνια αυτών των ηρώων Μαορί που πολέμησαν ενάντια στους Ναζιστές το 1941 βρέθηκαν στο Καταφύγιο Πλατανιά μπροστά σε μνημείο για τους πεσόντες.

Εκεί, χόρεψαν τον άγριο χορό τους -γνωστό ως Χάκα– για να τιμήσουν τους προγόνους τους.

Το βίντεο που ακολουθεί, ιδιαίτερα σήμερα που το φάντασμα του νεοναζισμού έχει βγει ξανά από την ντουλάπα, σηκώνει κανονικά την τρίχα κάγκελο.

Οι Νεοζηλανδοί χορεύουν χάκα προς τιμήν των παππούδων τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version