Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Η Ιερά Σύνοδος Κρήτης αποφάσισε την απαλλαγή του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου από τα καθήκοντά του

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος αποφάσισε πριν από λίγο την απαλλαγή του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου από τα καθήκοντά του, λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο της διαδοχής.

Η απόφαση-εισήγηση πάρθηκε ομόφωνα από τους ιεράρχες του νησιού, με γνώμονα και το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής των γιατρών για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου και θα αποσταλεί προς έγκριση ή μη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, σύμφωνα με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τη διαδοχή είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου & Βιάννου κ. Ανδρέας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Δείτε ζωντανά την ανακοίνωση της απόφασης από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομο Ξενάκη, όπως την κατέγραψε  φακός του cretalive: 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version