Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Πονοκέφαλος για τους αγρότες της Κρήτης η παρατεταμένη ανομβρία – Ζημιές στις καλλιέργειες

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Σε πραγματικό πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί η παρατεταμένη ανομβρία και ξηρασία, που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες…
σε ολόκληρη την Κρήτη, με τους αγρότες να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, βλέποντας τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται.

Η παρατεταμένη ξηρασία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κάθε άλλο παρά ευνοούν τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική κατάσταση των αγροτών, που ήδη είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Καλλιέργειες όπως της ελιάς, του αμπελιού, αλλά και των οπωροκηπευτικών, έχουν πάθει τεράστιες ζημιές, καθώς χωρίς νερό τα στάδια ανάπτυξης τους δεν προχωρούν, με τους αγρότες να προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο.

Εξαιτίας της ξηρασίας υπαίθριες καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ και η καρποδεσία στις ελιές δεν προχωράει, όπως θα έπρεπε.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η ελαιοπαραγωγή του νησιού, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μεγάλες απώλειες.

Οι ίδιοι οι αγρότες εκτιμούν ότι αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι και δε σημειωθούν βροχές στο νησί, η θέση τους είναι δραματική και οδηγούνται στην καταστροφή.
Πηγή:tromaktiko

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version