Διαφήμιση

Κόσμος

O μικρός Omran είναι το νέο πρόσωπο της συριακής κρίσης

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Τον γύρο του κόσμου κάνει βίντεο που δείχνει ένα μικρό παιδί να στέκεται σιωπηλό και φαινομενικά ψύχραιμο σε ασθενοφόρο, λίγα λεπτά μετά από βομβαρδισμό συριακής πόλης την Τετάρτη.

Το αγόρι, το οποίο είναι σκεπασμένο με σκόνη, ενώ το μέτωπό του είναι βαμμένο με αίμα, φέρεται να είναι ο πεντάχρονος Omran Daqneesh, ένα από τα πέντε παιδιά που τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του Χαλεπιού από συριακές δυνάμεις χθες, Τετάρτη.

Η εικόνα του αγοριού που στέκεται ήσυχα και υπομονετικά περιμένοντας τους διασώστες, πιθανότατα λόγω του σοκ, έχει γίνει το νέο σύμβολο της συριακής κρίσης, αναδεικνύοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άμαχοι στις εμπόλεμες ζώνες.

Εκτός από το βίντεο της διάσωσης του παιδιού, τον γύρο του κόσμου κάνει και η φωτογραφία του που τράβηξε ο ανταποκριτής της Telegraph, Raf Sanchez. Η φωτογραφία έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 10.000 φορές στο Twitter.

Doctor in just sent this photo of a dazed child who survived an airstrike pic.twitter.com/IHLDc6KPh8

His name is Omar Daqneesh and he is 5. Here he is after treatment by some extraordinarily brave doctors in .pic.twitter.com/7WT4oMqExK

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version