Διαφήμιση

Κόσμος

Νίκη με απώλειες για την Άνγκελα Μέρκελ στις Γερμανικές εκλογές

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Σοκαρισμένη η Ευρώπη παρακολουθεί τα αποτελέσματα των Γερμανικών εκλογών, με την άνοδο της ακροδεξιάς του AfD να επισκιάζει την -πύρρειο- νίκη της Άνγκελα Μέρκελ, το κόμμα της οποίας κατέγραψε βαριές απώλειες – Ιστορική ήττα με «άρωμα» πανωλεθρίας κατέγραψαν οι σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς, οι οποίοι ήρθαν δεύτεροι.

Πύρρειος νίκη

Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις γερμανικές εκλογές αναφέρουν ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Χριστιανοκοινωνικό κόμμα CDU/CSU συγκεντρώνει το 32,9%, των προτιμήσεων των Γερμανών ψηφοφόρων.

Κατά συνέπεια, η Άνγκελα Μέρκελ απέτυχε στον στόχο που το κόμμα της είχε θέσει, να φθάσει στο 40% τουλάχιστον. Αυτό κινδυνεύει να τροφοδοτήσει στους κόλπους των CDU και CSU τις επικρίσεις για τον κεντρώο προσανατολισμό της πολιτικής της. Αυτό θα περιπλέξει επίσης σοβαρά τις διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού σε ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο.

Διαβάστε την συνέχεια στο newsbomb

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version