Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

Οι πιο απαισιόδοξοι όλων οι Έλληνες για την οικονομία!

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Απαισιοδοξία και απογοήτευση έδειξε σε γενικές γραμμές το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο για τη στάση των Ελλήνων απέναντι στην οικονομική τους κατάσταση, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η πληγή της ανεργίας είναι ακόμα ανοιχτή.

Το Ευρωβαρόμετρο που έλαβε χώρα από τις 8 έως τις 22 Νοεμβρίου έδειξε μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες είναι σε μεγάλο βαθμό απαισιόδοξοι για την ελληνική οικονομία και την οικονομική τους δυνατότητα σε ατομικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το 94% των Ελλήνων χαρακτηρίζει κακή έως πολύ κακή την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση στη χώρα, με μόλις 6%, να τη βλέπει θετικά. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 49% (κακή κατάσταση) και 50% (καλή κατάσταση) αντίστοιχα. Για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες μόνο το 18% προβλέπει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ενώ το 36% χειρότερη.

Και το κλίμα απογοήτευσης εντείνεται όταν οι Έλληνες απαντούν σε ατομικό επίπεδο αναφερόμενοι στην κατάστασή τους ως καλή ή μάλλον καλή σε ποσοστό 39%, ενώ το 61% κακή ή πολύ κακή.

Παραμένει η ανεργία

Το ζήτημα της εύρεσης εργασίας εξακολουθεί να ταλανίζει πλήθος συμπολιτών μας, με το 94% των Ελλήνων να χαρακτηρίζει την κατάσταση κακή και μόλις το 3% καλή, όταν το 45% των Ευρωπαίων θεωρεί καλή την κατάσταση στην απασχόληση στη χώρα του.

Στήριξη στο ευρώ

Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων απέναντι στο ευρώ φαίνεται να μην έχει κλονιστεί σε ιδιαίτερο βαθμό, αφού το 67% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του ενιαίου νομίσματος και το 30% κατά, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των υποστηρικτών του ευρώ είναι το δεύτερο χαμηλότερο στην Ευρωζώνη μετά την Ιταλία ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη ήταν 75%.

Πηγή: reporter.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version