Διαφήμιση

ΕΛΛΑΔΑ

Tο «Ματωμένο Φεγγάρι» θα εμφανιστεί στους ελληνικούς ουρανούς τον Ιούλιο | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Αν είστε από εκείνους που μαγεύονται από τα φαινόμενα του ουρανού, αν αγαπάτε τα αστέρια, τα φεγγάρια και την αστρονομία, ετοιμαστείτε για μια μεγάλη βραδιά μέσα στην κάψα του Ιουλίου: στις 27 εκείνου του μήνα θα κάνει την εμφάνισή του το εντυπωσιακό «Ματωμένο Φεγγάρι».

Τι είναι αυτό; Η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα είναι -η οποία και θα διαρκέσει όχι ένα, ούτε δύο αλλά συνολικά 103 λεπτά.

Κατά την διάρκεια της έκλειψης το φεγγάρι θα περάσει από την σκοτεινότερη σκιά της γης, γνωστή ως ούμπρα. Αυτό θα δημιουργήσει ένα κόκκινο χρώμα και γι’ αυτό ονομάζεται «Ματωμένο Φεγγάρι».

Σε αντίθεση μάλιστα με την έκλειψη ηλίου, μπορούμε να απολαύσουμε το φαινόμενο και με γυμνό μάτι χωρίς να κινδυνεύει η όρασή μας.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το «Ματωμένο Φεγγάρι»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version