τοιχογραφία

Ολόκληρη η Κρήτη σε μια τοιχογραφία! | ΦΩΤΟ

Shares

Μια υπέροχη φωτογραφία η οποία απεικονίζει μια λεπτομερειακή τοιχογραφία της Κρήτης ανέβηκε στην δραστήρια φεισμπουκική σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Συγκεκριμένα, η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες:

«Καθοδόν προς την περιοχή του Πρέβελη, έξω από το Κουρταλιώτικο Φαράγγι συναντήσαμε την… Κρήτη, να χει χωρέσει ολόκληρη ως εντυπωσιακή ζωγραφιά σε γαλάζιο τοίχο σπιτιού, «υποχρεώνοντας» άπαντες τους διερχόμενους οδηγούς από τον κεντρικό δρόμο που περνά από το σημείο να την προσέξουν, θέλοντας και μη.

Ο γεωμορφολογικός χάρτης απεικονίζει με αξιοσημείωτη ακρίβεια τους ορεινούς όγκους, τα ποτάμια και τις λίμνες του νησιού μας. Με μια προσεκτική ματιά διαπιστώσαμε ότι ο «χαρτογράφος» καλλιτέχνης δεν παρέλειψε ούτε τη τεχνητή λίμνη που σχηματίζεται από το Φράγμα Φανερωμένης και βρίσκεται στη μέση της απόστασης ανάμεσα στο Τυμπάκι και το Ζαρό, ψηλότερα από το χωριό Φανερωμένη ανάμεσα στα Σκούρβουλα και τη Γαλιά. Ο ταμιευτήρας τροφοδοτείται από την ευρύτερη λεκάνη του Κουτσουλίδη (Ζαρός-Ρούβας), κυρίως από το χείμαρρο Κουτσουλίδη που πηγάζει από το δάσος του Ρούβα και είναι παραπόταμος του Γεροπόταμου.»

 

Δείτε το σχετικό post:

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *