Μαγικές εικόνες από τον χιονισμένο Ψηλορείτη

Άσπρισε για τα καλά ο Ψηλορείτης, μετά την χιονόπτωση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο πάνω στο βουνό. Χιονόπτωση είχαμε από την Στεφάνα και πάνω, με το ύψος του χιονιού να φτάνει στους 5 πόντους στην τοποθεσία «Τραπέζι Στεφάνας», ενώ όσο ανεβαίνουμε ψηλότερα να  αυξάνεται .

Πέραν πάντως από τις πανέμορφες εικόνες του Μανόλη Σαμόλη και του anogi.gr,  το πρώτο χιόνι δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα ούτε σε διελεύσεις οχημάτων, εκτός ίσως από κάποια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση κυρίως στις βραδινές ώρες.

Τα Ανώγεια «ξύπνησαν» την Τετάρτη με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να είναι σταθερά κάτω από τους τρεις βαθμούς Κελσίου.Τις επόμενες πάντως ημέρες αναμένεται ο καιρός να βελτιωθεί και να επιτρέψει στους αγρότες του τόπου να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους στην συλλογή του ελαιοκάρπου με την παραγωγή φέτος να βρίσκεται σε ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα.

Ευκαιρία βέβαια δίνει η σημερινή χιονόπτωση και στους πολυάριθμους φίλους των Ανωγείων, που αναμένεται να κατακλύσουν και πάλι το χωριό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και να συνδυάσουν το παιχνίδι στο βουνό με τα χιόνια, με την φιλοξενία των Ανωγειανών και τις γεύσεις του τόπου.

Παράλληλα ήδη παρατηρείτε έντονη κίνηση στο  για να κλείσουν δωμάτια σε ξενοδοχεία του χωριού για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων, στα «λευκά» και μαγευτικά χειμωνιάτικα Ανώγεια, που αναμένεται τα Χριστούγεννα να εμφανίσουν πληρότητα που θα πλησιάζει το 100%.

neakriti.gr


1 comment

  1. Pingback: Ηράκλειο: Κατάβαση στο φαράγγι του Τσούτσουρα με την αδρεναλίνη στα ύψη | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *