Χανιώτης τα σάρωσε στο Σπάρταθλον και αποθεώθηκε!

Shares

Μια ακόμα υπέρβαση ανήκει σε Χανιώτη, ο οποίος αυτή τη φορά είναι ο Στέφανος Αγοραστάκης. Ο 40χρονος δρομέας κατάφερε να τερματίσει σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες που γίνονται σε όλο τον κόσμο, το Σπάρταθλον, διανύοντας μία απόσταση 246,8 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από την Αθήνα και τερματισμό στη Σπάρτη!

Ο αγώνας ξεκίνησε την Παρασκευή στις 7 το πρωί από το Ηρώδειο και κατέληξε στην πόλη της Σπάρτης το απόγευμα του Σαββάτου. Εκεί, ο Αγοραστάκης γνώρισε την αποθέωση στον τραυματισμό του, όπως συνέβη όμως και με όλους τους αθλητές, αλλά ειδικότερα οι ελάχιστοι Ελληνες που τα κατάφεραν, ουσιαστικά αποθεώθηκαν.

Ο αγώνας περιλαμβάνει το πέρασμα από μέρη με ιστορία, όπως η αρχαία Κορινθία, ενώ οι δρομείς περνούν ακόμη πάνω από τη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου, ενώ διασχίζουν δεκάδες χωριά όπου ειδικότερα τις βραδινές ώρες αυτά μετατρέπονται σε χώρους πραγματικής γιορτής για τους ντόποιους.

Ο Αγοραστάκης ολοκλήρωσε κατάκοπος τον αγώνα αλλά στο τέλος, μετά από 36 ώρες, η ανταμοιβή του χειροκροτήματος και το ζεστό καλωσόρισμα από τους διοργανωτές ήταν μια διαδικασία ανατριχιαστική…

Συνολικά στον αγώνα πήραν μέρος 400 άτομα, αλλά αυτοί που κατάφεραν να τερματίσουν είναι λιγότεροι από τους μισούς.

Πηγή: zarpanews

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *