«Βρήκαμε τη Χαμένη Ατλαντίδα στη Νότια Ισπανία» υποστηρίζει διεθνής ομάδα επιστημόνων | ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ

«Οι εξετάσεις των ευρημάτων δείχνουν ότι είναι σίγουρα παλιότερα από εκείνα των Αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων ενώ φαίνονται και πιο προηγμένα» υποστηρίζει το Tim Akers, επικεφαλής ομάδας επιστημόνων που υποστηρίζει ότι ίσως βρήκε την Χαμένη Ατλαντίδα.

Στην εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που δεν γνωρίζεται τον μύθο (;) να σας υπενθυμίσουμε το εξής: η Χαμένη Ατλαντίδα είναι ένα νησί που αναφέρεται στους διαλόγους του Πλάτωνα και παρουσιάζεται ως μία ουτοπία πολύ παλιότερη (σ.σ: 9 χιλιάδες χρόνια παλιότερη) αλλά και πολύ πιο προηγμένη από τον πολιτισμών των Αρχαίων Ελλήνων.

«Το να βρούμε την Χαμένη Ατλαντίδα ήταν κάτι που μας άλλαξε τη ζωή. Ξαφνικά γνωρίζουμε, δεν κάνουμε πια εικασίες, ότι υπήρχε ένας τόσο προηγμένος πολιτισμός πριν από τόσο καιρό» θα πει με την σειρά του κινηματογραφιστής της ομάδας, Michael Donnellan.

Τα ευρήματα για τα οποία γίνεται λόγος ανακαλύφθηκαν μέσω δορυφόρου στην περιοχή της Νότιας Ισπανίας. Πρόκειται για ερείπια κτισμάτων που δείχνουν φτιαγμένα από ένα υλικό που δεν έχει παρατηρηθεί ξανά, κάτι που θυμίζει «αρχαίο τσιμέντο». «Τα δείγματα που αναλύσαμε κατασκευάστηκαν με ένα αρχαίο, προϊστορικό σκυρόδεμα» αναφέρει σχετικά ο Dr Giacomo Falanga, μέλος της επιστημονικής ομάδας.

Μήπως βρισκόμαστε κοντά στη μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη όλων των εποχών;

Δείτε τα ευρήματα από την «Χαμένη Ατλαντίδα»


Shares


1 comment

  1. Pingback: Κτηνωδία: Κυνηγός στέλνει τα σκυλιά του να πέσουν από γκρεμό για να πιάσουν ελάφι | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *