κοροναϊός εμβόλιο

Π.Ο.Υ: 20 ιδρύματα στη μάχη για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού

Shares

Στο ζήτημα της χρήσης μάσκας για προστασία από τον κοροναϊό, αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τι δήλωσε για την πορεία της παρασκευής εμβολίου, σύμφωνα με το News247.

Οι μάσκες μόνες τους δεν είναι «θαυματουργή λύση» ενάντια στην πανδημία του νέου κοροναϊού και η εκτεταμένη χρήση τους στον πληθυσμό δικαιολογείται μόνο σε περιπτώσεις περιορισμένης πρόσβασης σε νερό για το πλύσιμο των χεριών ή όταν η σωματική αποστασιοποίηση είναι δύσκολη, δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

Π.Ο.Υ.

 

Τι ισχύει για τις μάσκες;

«Δεν υπάρχει θαυματουργή λύση. Οι μάσκες από μόνες τους δεν μπορούν να σταματήσουν την πανδημία Covid19», δήλωσε ο Τέντρος κατά τη διάρκεια της ψηφιακής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Γενεύη.

Στην ενημέρωσή του για την πανδημία του κορονοϊού, ο Τέντρος τόνισε πως οι μάσκες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, ως μέρος ενός γενικότερου εξοπλισμού, για προστασία από τον ιό, ενώ υπογράμμισε πως όσοι φοράνε μάσκες, θα πρέπει να γνωρίζουν τον σωστό και ασφαλή τρόπο εφαρμογής και αφαίρεσής τους, παραπέμποντας τον κόσμο να διαβάσει τις οδηγίες που έχει εκδόσει ο ΠΟΥ.

Πρόσθεσε, επίσης, πως η κοινότητα του ΠΟΥ προτείνει τη χρήση μάσκας σε όσους πάσχουν από κορονοϊό, σε εκείνους που φέρουν συμπτώματα, αλλά και στους συνοδούς των ασθενών, ενώ ανέφερε πως είτε τελικά κάποιος αποφασίσει να φορέσει μάσκα είτε όχι, θα πρέπει να τηρούνται ούτως ή άλλως οι κανόνες υγιεινής και συγκεκριμένα: να κρατάμε αποστάσεις, να πλένουμε τα χέρια μας, να βήχουμε ή να φτερνιζόμαστε στον αγκώνα μας και αν μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

 

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπενθύμισε ότι περισσότερες από 70 χώρες έχουν ριχτεί στη μάχη αναζήτησης αποτελεσματικής θεραπείας για τον Covid-19, ενώ περίπου 20 ιδρύματα και εταιρείες αγωνίζονται να παρασκευάσουν εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερες από 60 κλινικές ή προ-κλινικές μελέτες για τη θεραπεία και το εμβόλιο εναντίον της νόσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές αρχές προκρίνουν τη χρήση μάσκας μόνο για τους ασθενείς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους συνοδούς ασθενών.

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *