Κι όμως, το μεγαλύτερο γήπεδο του πλανήτη το έχει η Βόρεια Κορέα!

Shares

To «Rungrado May Day Stadium» είναι το μεγαλύτερο στάδιο στο κόσμο με χωρητικότητα 150.000 θεατές και έχει συνολικό εμβαδόν 207.000τ.μ., έχει 8 ορόφους και ύψος 60μ από το έδαφος έως την οροφή έχει έδρα την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας την Πιονγιάνγκ και εγκαινιάστηκε το 1989.

Είναι με διαφορά πρώτο ακολουθεί το «Saltlake» στην Καλκούτα της Ινδίας με 120.000 θεατές. Το πρώτο συνθετικό του ονόματος προέρχεται από την νησίδα Rungrado του ποταμού Taedong όπου βρίσκεται το στάδιο και το δεύτερο συνθετικό από την εργατική πρωτομαγιά όπου συμβολικά ολοκληρώθηκαν και τα έργα το 1989. Ενώ το σχήμα του σταδίου αποτελείται από 16 τόξα/πέταλα τοποθετημένα πάνω σ’ ένα δαχτυλίδι ώστε να μοιάζει με το άνθος μανόλια.

Είναι ένα στάδιο πολλαπλών χρήσεων όπως για παρελάσεις και διάφορους εορτασμούς ενώ χρησιμοποιείται και από τις ποδοσφαιρικές ομάδες ανδρών και γυναικών της χώρας, από τον στίβο και άλλα σπορ. Το ρεκόρ προσέλευσης έγινε το 1995 σε αγώνες πάλης με 190.000 θεατές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης.

Για ρίξε μια ματιά…

Πηγή: Aek-live.gr

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *