Βρειτε μας στα Social Media
 

Δημοσιεύτηκε

στις

179 Shares

Δυο εντυπωσιακά βίντεο που αποδεικνύουν την επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα των Ελλήνων καπετάνιων ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Κάτω από αντίξοες συνθήκες και με τα μποφόρ να κάνουν κουμάντο στο Αιγαίο, οι εν λόγω καπετάνιοι -όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους- κουμαντάρουν κατά πώς πρέπει τα πλοία τους σαν να επρόκειτο για μία ακόμα απλή μέρα στη δουλειά!

Το πρώτο βίντεο κατέγραψε η κάμερα του Arxipelagos σήμερα στην Τήνο, και αφορά στο ρεμέντζο του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ Superferry.

Το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι της Τήνου ερχόμενο από τη Μύκονο, ενώ το ανεμόμετρο δείχνει ένταση ανέμων 80 κόμβων (Gast) έξω από το λιμάνι, ενώ μέσα στο λιμάνι ο αέρας ανέρχεται μεταξύ 55 και 60 κόμβων (Gast). Δηλαδή πάνω από 10 μποφόρ η δύναμη του αέρα εκείνη την ώρα στο λιμάνι της Τήνου.

Ο Πλοίαρχος του Superferry, Cpt Θανάσης Χαλάς με μια όμορφη και σύντομη μανούβρα, προσδένει με ασφάλεια το πλοίο μέσα σε λίγα λεπτά.

Το δεύτερο βίντεο έρχεται από το πλοίο Εξπρές Σκοπελίτης το οποίο παλεύει με τα κύματα ταξιδεύοντας προς Νάξο.

Το πλοίο ταξιδεύει προς το νησί με ισχυρό μελτέμι που φτάνει τα 6 έως 7 μποφόρ, «δαμάζοντας» τη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Το Daynight.gr εύχεται σε όλους εκείνους που κρατάνε πηδάλιο (και όχι μόνο) καλές θάλασσες!

καπετάνιοι
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap