Βαρουφάκης

«Βόμβα» Βαρουφάκη: Κατέθεσε στη Bουλή στικάκια με ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015

Shares

Τις περίφημες ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων των Eurogroup του 2015 κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της ειδικής συζήτησης στη Βουλή για τα εργασιακά, βάζοντας «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής τα επέστρεψε ως «απαράδεκτα».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατά τη δευτερολογία του κατέθεσε έναν φάκελο στα πρακτικά της Βουλής, όπου όπως υποστήριξε, περιέχει τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων των Eurogroup του 2015. Όπως είπε είναι στη διακριτική ευχέρεια της Βουλής πως θα το χειριστεί το θέμα.

«Πιστεύουμε στη διαφάνεια! Θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε για το συνέβαινε το ’15 στο Eurogroup, επειδή ήταν καθόλα νόμιμη η ηχογράφηση στο Eurogroup, που δεν κατέθεταν ποτέ τεχνοκρατικά άρτια πρόταση, αν θέλετε να ακούσετε τι γινόταν αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια τον τρόπο που θα το κοινοποιήσετε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το περιεχόμενο από τα συγκεκριμένα στικάκια έχει κριθεί καθ’όλα νόμιμο με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας την επέστρεψε πίσω, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.

Όπως σημείωσε αναφερόμενος στον φάκελο, «το περιεχόμενο αυτού του φακέλου αφορά στην κρυφή μαγνητοφώνηση πρακτικών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την τρόπο αυτό μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς.

Όταν κάποιος αισθάνεται ότι θέλει να πάρει μια πρωτοβουλία, πρέπει να την πάρει με δική του ευθύνη.

Καλώ αμέσως έναν κλητήρα και επιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή Βαρουφάκη. Η Βουλή δεν θα μετατραπεί σε αχθοφόρο της οποίας ευθύνης θέλει ο ίδιος να αναλάβει».

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *