ξενοδοχειο καραντινα

Υγειονομική βόμβα τα 21 κρούσματα κοροναϊού σε ξενοδοχείο

Shares

Ως μια υγειονομική βόμβα που ήταν έτοιμη να εκραγεί χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τους ταξιδιώτες που έχουν τεθεί σε απομόνωση σε ξενοδοχείο της Αθήνας και προέρχονται από πόλεις της Ισπανίας.

Όπως είπε, η απόφασή μας για την απομόνωση βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα ρίσκων που αφορούν όλες τις χώρες. «Παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα κρούσματα ήταν από την Βόρεια Ισπανία. Το αποτέλεσμα είναι ότι 21 από τους 263 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το newsit μόλις ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση όλων θα δοθούν οι αναλυτικές οδηγίες από τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί πιστά.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά το πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου 1,3 εκατ. sms διεκπεραιώθηκαν, ενώ ένα υψηλό ποσοστό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Διαμήνυσε όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Τι λένε οι επιβάτες

Σημειώνεται πως οι επιβάτες της πτήσεις είχαν προχωρήσει στις 22 Μαρτίου σε δημοσίευση-καταγγελία που είχε κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα.

«Οι επιβάτες της πτήσης επαναπατρισμού της AEGEAN A34713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22/03/2020 στις 16:00 τοπική ώρα βρισκόμαστε κλεισμένοι στο ξενοδοχείο “The Stanley Hotel” στο Μεταξουργείο σε καραντίνα (άγνωστων ημερών) αντί να βρισκόμαστε σε κατ’οίκον περιορισμό 14 ημερών, όπως ήταν η ενημέρωσή μας από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη αλλά και από το Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέχρι και λίγα λεπτά πριν την απογείωση. Με την τελευταία είχαμε επικοινωνία χθες Σάββατο 21/03/2020 όπου μας ζητήθηκαν τα στοιχεία μας και η διεύθυνση κατοικίας μας στην οποία θα έπρεπε να διαμείνουμε σε κατ οίκον εγκλεισμό για 14 ημέρες.

Μέσα στο αεροπλάνο και αφού είχαμε επιβιβαστεί όλοι, ο πιλότος μας ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, μετά την άφιξή μας στην Αθήνα θα μας μεταφέρουν σε ξενοδοχείο όπου θα πρέπει να παραμείνουμε σε καραντίνα για 14 ημέρες. Στην συνέχεια, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που είχε μας ανακοίνωσε ότι η καραντίνα θα διαρκέσει 7 ημέρες.Το αεροπλάνο αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν σχεδόν γεμάτο με αποτέλεσμα να μην τηρείται ούτε η απόσταση ασφαλείας μεταξύ των επιβατών.

Σημειώνεται ότι δεν έγινε κανένας υγειονομικός έλεγχος, θερμομέτρηση ή δείγμα για κορονοϊό, τόσο κατά την αναχώρησή μας από το El Prat οσο και κατά την άφιξή μας στο Ελ. Βενιζέλος. Αντί να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία μας ανάγκασαν με την έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης να επιβιβαστούμε σε πούλμαν προς κάποιο ξενοδοχείο. Τελικώς, με καθυστέρηση πάνω από μιάμιση ώρα και χωρίς κάποια ενημέρωση από την αστυνομία ή εκπρόσωπο του υπουργείου παρά τις επίμονες εκλήσης όλων των επιβάτών για ενημέρωηση, μας οδήγησαν στο εν λόγω ξενοδοχείο. Να σημειωθεί, ότι κατά την είσοδο μας στο πούλμαν δεν μας δόθηκε κάποιο μέτρο αυτοπροστασίας (μάσκα ή γάντια) καθώς και δεν μας επιτρεπόταν να εξέλθουμε απο το πούλμαν σε καμία περίπτωση, παρά τις διάφορες εκκλήσεις επιβατών.

Ακόμα και αυτή την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επίσημη ενημέρωση σχετικά με το αν θα μας γίνει κάποιος έλεγχος ή σχετικά με το πόσο θα παραμείνουμε στο ξενοδοχείο.

Ζητάμε από το ελληνικό κράτος να τηρήσει την συμφωνία μας και να μας αφήσει άμεσα να πάμε στις οικίες μας όπου δηλώνουμε ρητά ότι θα τηρήσουμε τον 14ήμερο περιορισμό μας.

Επιβάτες/τριες της πτήσης επαναπατρισμού της AEGEAN A34713»

 

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *