άστεγοι

Ένας κουρέας με καρδιά και ψυχή, περιποιήθηκε αστέγους στο Κέντρο της Αθήνας! | ΦΩΤΟ

Shares

Η αλληλεγγύη, η ευγένεια, η ανθρωπιά, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, αποτελούν πυλώνες που μπορούν να θέσουν σε παραγωγική κίνηση την ανθρωπότητα. Στοιχεία που θα πρέπει να «σκαλίζουμε» και να υιοθετούμε άπαντες και δη να μεταφέρουμε τη σημαντικότητά τους στα παιδιά μας, μήπως και ομορφύνουν λιγάκι την εικόνα του κόσμου που εμείς και οι γονείς μας τσαπατσούλικα δημιουργήσαμε.

Αφορμή για τον παραπάνω πρόλογο, μια φωτογραφία που είδαμε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, η οποία δείχνει έναν κουρέα (στη δράση συμμετείχαν τρεις όπως θα δείτε και στη συνέχεια), να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε έναν άστεγο στο Κέντρο της Αθήνας. Έναν απλό, ανώνυμο κουρέα, που ούτε το όνομά του, ούτε το πρόσωπό του προσέφερε στις ορέξεις της δημοσιότητας.

Δεν τον ένοιαξε να γίνει viral. Τον ένοιαξε να προσφέρει μέσα από τη δουλειά του, έστω και αυτήν την υποτυπώδη χαρά σε συνανθρώπους του που παλεύουν με την σκληρή καθημερινότητα.

Όπως αναφέρει και η χρήστης του Facebook, Valia Manola, η οποία ανέδειξε το θέμα:

«Tρεις κουρείς βγήκαν χτες βράδυ στους δρόμους της Αθήνας. Μία καρέκλα, ένα ψαλίδι, μία πετσέτα, μία μηχανή. Κούρεψαν και περιποιήθηκαν άστεγους, που τους περίμεναν.

Τους μαχητές του καλού δεν θα τους βρεις σε σκοτεινά σοκάκια ή ταράτσες. Είναι απλά εκεί έξω. Αν ανοίξεις τα μάτια σου θα τους αναγνωρίσεις

Tρεις κουρείς βγήκαν χτες βράδυ στους δρόμους της Αθήνας.Μία καρέκλα, ένα ψαλίδι, μία πετσέτα, μία μηχανή.Κούρεψαν και…

Gepostet von Πάμε Ρέθυμνο am Mittwoch, 21. Oktober 2020

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *