επενδύσεις

Δύο τεράστιες τουριστικές επενδύσεις έρχονται στην Κρήτη

Shares

Το “πράσινο φως” σε έξι στρατηγικές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα -εκ των οποίων δύο στην Κρήτη- συνολικού προϋπολογισμού 1,05 δις. ευρώ “άναψε” το πρωί της Δευτέρας η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων κατά την πρώτη συνεδρίασή της στην οποία μετείχαν οι κ.κ. Αδ. Γεωργιάδης, Χρ. Σταϊκούρας, Χ. Θεοχάρης, Κ. Χατζηδάκης και ο κ. Κ. Φραγκογιάννης.

Από τα έξι επενδυτικά έργα που εγκρίθηκαν και αφορούν μεγάλες τουριστικές εγκαταστάσεις, ένα αφορά στα Χανιά  και συγκεκριμένα το “COSTA NOPIA” της εταιρείας “Cretan Sun and Sea Developments ΑΕ, μέλος του Ομίλου Εταιρειών ΛΕΠΤΟΣ, συνολικού προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση της COSTA NOPIA περιλαμβάνει την τουριστική ανάπτυξη συνολικής έκτασης 1130 στρ., στην ευρύτερη περιοχή του Κισσάμου που βρίσκεται στο νομό Χανίων.

Πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει 2 ξενοδοχειακές μονάδες, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό καταφύγιο σκαφών, αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδο golf.

 

 

Επίσης στο Λασίθι το “CAPE THOLOS” της Τ.Ε.Α.Β. Α.Ε με το διακριτικό τίτλο “Maris Hotels S.A.”, του ομίλου Μεταξά, συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο σε συνολική έκταση 1.400 στρ. στην περιοχή Θόλος Καβουσίου, στο Λασίθι που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός Παραθεριστικού-Τουριστικού Χωριού, ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και 2 ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικού καταφυγίου.

Πηγή: zarpa

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *