Γιγάντιο ρομπότ «Μινώταυρος» κόβει την ανάσα χιλιάδων θεατών σε παρέλαση | ΒΙΝΤΕΟ

Φανταστείτε τον εαυτό σας να κοιτάζει κάποια στιγμή έξω από το παράθυρο του σπιτιού και να βλέπει ξαφνικά ένα τεράστιο ρομπότ 15 μέτρων να διασχίζει τον δρόμο.  Αυτό συνέβη σε αρκετούς κατοίκους της γαλλικής πόλης Τουλούζ όταν στο πλαίσιο έναρξης του ετήσιου καλλιτεχνικού φεστιβάλ, ένας γιγάντιος Μινώταυρος ήταν το βασικό «άρμα» στην καθιερωμένη παρέλαση που παρακολουθούν χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης.

Το εντυπωσιακό μηχανικό δημιούργημα έκανε πολλούς στους δρόμους να «παγώσουν» και να αντικρύζουν με δέος το αποτέλεσμα πολλών μηνών προσπάθειας από ομάδα αρκετά ταλαντούχων τεχνικών.

Ο Μινώταυρος που ξεχώρισε στην φετινή παρέλαση ονομάστηκε «Αστερίων» και είναι κατασκευασμένος εξ’ ολοκλήρου από ξύλο και μέταλλο, ενώ απαιτούνται 16 άτομα που συντονίζονται επάνω στο ρομπότ προκειμένου να κινείτε όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Οι αρμονικές κινήσεις του ρομπότ, το τεράστιο μέγεθος και ο ήχος από την βαριά ανάσα του ήταν έναν θέαμα που θα θυμούνται οι κάτοικοι για πολλά χρόνια…

Δείτε το απόσπασμα από την εναρκτήρια παρέλαση του φεστιβάλ όπου ξεχωρίζει και μία επίσης γιγάντια αράχνη:

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *