Το “βάρος” των… προστίμων περιορίζει το κάπνισμα στους Κρητικούς

Shares

Το τσιγάρο δύσκολα… κόβεται, η κακιά συνήθεια ωστόσο του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους έχει ξεκινήσει και περιορίζεται σημαντικά, έπειτα από τους αυξημένους ελέγχους που πραγματοποιούνται εδώ και μία εβδομάδα.

Την Τετάρτη μάλιστα επιβλήθηκε και το δεύτερο πρόστιμο, ύψους 500 ευρώ, σε υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,

Αυτοί που για την ώρα έχουν γλιτώσει τις «καμπάνες» είναι οι… θεριακλήδες! Κι αυτό, διότι όπως εξήγησε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1, ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός, επειδή οι έλεγχοι είχαν ατονήσει, τα ελεγκτικά κλιμάκια επιδεικνύουν μία σχετική ανοχή, προχωρώντας προς το παρόν σε συστάσεις προς τους καπνιστές.

«Γεμάτη» ημέρα, δεύτερο πρόστιμο

Η Τετάρτη ήταν «γεμάτη» για τα μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, της δημοτικής αστυνομίας, τα οποία πραγματοποίησαν «εφόδους» σε 20 επιχειρήσεις στις πλατείες Ελευθερίας και Δασκαλογιάννη, και στους πεζόδρομους Μιλάτου και Ανδρόγεω.

Σε μία από αυτές επιβλήθηκε και το δεύτερο πρόστιμο. Η πρώτη… λυπητερή είχε έρθει με την έναρξη των εντατικών ελέγχων, την προηγούμενη εβδομάδα. Το πρόστιμο ήταν και πάλι 500 ευρώ κι επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη καταστήματος στα Λιοντάρια.

Οι τακτικοί έλεγχοι και τα νυχτερινά μαγαζιά
Πάντως, όπως δήλωσε στο Cretalive ο τμηματάρχης των Υγειονομικών Ελέγχων Π.Ε Ηρακλείου κ. Σπύρος Χαρτοφύλακας, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. «Γίνονται και θα γίνονται κάθε εβδομάδα έλεγχοι εντός πόλεως, σε χώρους που πρέπει να τηρείται όπως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και σε σχολεία νοσοκομεία κλπ.».

Ο ίδιος θέλησε να τονίσει ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται αυτή την εποχή είναι «έκτακτοι» και γίνονται σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ. Τακτικούς (ελέγχους) είχαμε, όπως ξεκαθάρισε, κι όλο το προηγούμενο διάστημα, από το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ηρακλείου.

«Δεν έχουμε σταματήσει να εργαζόμαστε για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Απλά τώρα, δρούμε εκτάκτως μαζί με την Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ. Τα αποτελέσματα είναι θετικά μέχρι στιγμής. Ο κόσμος δείχνει να συμμορφώνεται με τον νόμο», ανέφερε ο κ. Χαρτοφύλακας, υποστηρίζοντας ότι εφόσον υπάρξει η έγκριση από την Περιφέρεια θα γίνουν εξορμήσεις και σε νυχτερινά μαγαζιά.

Πηγή: cretalive.gr 

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *