Τιμή και δόξα στους ήρωες-αλεξιπτωτιστές από τα Χανιά που έπεσαν στην Κύπρο το 74′ | ΦΩΤΟ

Shares

Τιμή στους πεσόντες αλεξιπτωτιστές που πριν από 45 χρόνια έχασαν τη ζωή τους στην Κύπρο, απέτισαν το πρωί της Κυριακής στο στρατόπεδο της 1ης ΜΑΛ στο Μάλεμε στρατιωτικές αρχές, τοπικοί φορείς και πλήθος κόσμου.

 Οι 29 νεκροί της Μοίρας Καταδρομών έπεσαν με το στρατιωτικό αεροσκάφος στη Μεγαλόνησο από φίλια πυρά, τον Ιούλη του 1974 κατά την επέλαση στην Κύπρο του «Αττίλα» και σήμερα, με την συμπλήρωση των 45 χρόνων από την πτώση του αεροσκάφος, τιμήθηκε η μνήμη τους, μπροστά στο μνημείο που έχει στηθεί στο στρατόπεδο της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε.

Από μεριάς της κυβέρνησης το παρόν έδωσε ο Χανιώτης Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ενώ στην ομιλία του ο Διοικητής της 1ης ΜΑΛ Αντισυνταγματάρχης Αρά Γαζαριάν είπε ότι οφείλουμε να μην ξεχάσουμε την ηρωική θυσία και να ανανεώσουμε την ιερή υποχρέωση στο δρόμο που χάραξαν προς τη δόξα.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε ότι οφείλουμε στη μνήμη των ηρώων να διεκδικήσουμε ειρηνική λύση για Κυπριακό, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Στο βίντεο με σειρά εμφάνισης μιλούν οι: Αντισυνταγματάρχης Αρά Γαζαριάν – Διοικητής της 1ης ΜΑΛ , Βασίλης Διγαλάκης – Υφυπουργός Παιδείας, Στρατηγός ε.α. Μανούσος Παραγιοδάκης και Γιάννης Μαλανδράκης – Δήμαρχος Πλατανιά

Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Πηγή:zarpanews

Shares


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *