5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε ΠΟΤΕ στο Facebook

Shares

Από τότε που μπήκαν τα social media στη ζωή μας, η καθημερινότητά μας άλλαξε για τα καλά. Πραγματικά, μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ζούσαμε χωρίς facebook;

Εμείς πιστεύουμε ότι ίσως θα ήταν και καλύτερα αλλά αυτό είναι μία άλλη μεγάλη συζήτηση. Επειδή όμως υπάρχουν, και δυστυχώς στο facebook ελλοχεύουν μπόλικοι κίνδυνοι, ακολουθούν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο όπως συμβουλεύει η Ελληνική Αστυνομία.

Να τι δεν πρέπει να κάνετε στο facebook

1. Να δίνετε την πραγματική ημερομηνία γέννησης / διότι διευκολύνετε τους επιτήδειους που θέλουν να πλαστογραφήσουν τα έγγραφα σας (ταυτότητα, δίπλωμα, κλπ.).

2. Μην δημοσιοποιείτε πως είστε μόνος/μόνη στο σπίτι / γίνεστε εύκολα στόχος για πιθανούς ληστές.

3. Το #check-in / γιατί δημοσιοποιώντας το που βρίσκεστε, άμεσα γίνεται αντιληπτό πως στο σπίτι σας δεν είναι κανείς, άρα παραμένει αφύλακτο.

4. Μην αναγράφετε την οικογενειακή σας κατάσταση / πχ. αν κάποιος γράψει «χωρισμένος», το ραντάρ διάφορων κομπιναδόρων που βάζουν γυναίκες να πλευρίζουν ευάλωτους συναισθηματικά άντρες για να τους αποσπάσουν λεφτά χτυπάει κόκκινο.

5. Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας / δυστυχώς, όσο παρανοϊκό κι αν ακούγετε, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν ως πορνογραφικό υλικό για παιδεραστές.

Shares


1 comment

  1. Pingback: Δεν το χωράει ο νους: Μωρό μπουσουλάει στη μέση του δρόμου! | ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *