Άγιος Δημήτριος

Θεσσαλονίκη: Ουρές και συνωστισμός στον Άγιο Δημήτριο, χωρίς μάσκες οι ιερείς | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Από πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας έξω από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη, τον πολιούχο της πόλης, έχει μαζευτεί πολύς κόσμος για να προσκυνήσει.

Και ενώ ο κόσμος φοράει μάσκες, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ιερείς…

Γιατί οι ιερείς έφτασαν στον Άγιο Δημήτριο χωρίς να φορούν μάσκες, αντίθετα απ’ ό,τι επιβάλλουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού που έχει αποφασίσει η Πολιτεία.

Υπενθυμίζεται δε ότι η Θεσσαλονίκη είναι από τις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και άρα η μάσκα είναι υποχρεωτική παντού. Και για όλους, υποτίθεται.

Ο πολύς κόσμος που μαζεύτηκε στον Άγιο Δημήτριο από πολύ νωρίς το πρωί (σ.σ. ουρές σχηματίστηκαν και χθες το απόγευμα) φορούσε μεν μάσκες, αλλά κάποια στιγμή οι πολίτες ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς μέτρα απόστασης στην ουρά για να μπουν στην εκκλησία.

Καρέκλες έχουν τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου, οι εικόνες, τα κεριά και τα μανουάλια για να ανάψουν οι πιστοί ένα κερί στον πολιούχο της Θεσσαλονίκης έχουν βγει εκτός εκκλησίας.

 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο κόσμος δεν περιμένει στην ουρά. Οι περισσότεροι με τις μάσκες τους, περιμένουν υπομονετικά αλλά κάποιες στιγμές υπάρχει αγανάκτηση. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη προσπαθεί να βάλει τον κόσμο σε μια σειρά, λέγοντας στους πολίτες, σύμφωνα με το grtimes.gr, να σχηματίσουν 9άδες και να κρατούν έναν διάδρομο άδειο και να κρατούν αποστάσεις.

Μετά τη Λειτουργία θα γίνει, τελικά, η επίσημη δοξολογία, στις 13:00, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και κεκλεισμένων των θυρών με περιορισμένο αριθμό ανθρώπων μέσα στο Ναό.

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *