Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑΞΙΔΙ

Όμορφες εξορμήσεις κοντά στην Αθήνα | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί ακόμα το μαύρισμα από τα καλοκαιρινά μπάνια να μην έχει φύγει εντελώς, οι αναμνήσεις από τις διακοπές να είναι ακόμα φρέσκες και οι φωτογραφίες από τις αγαπημένες σας παραλίες  να βρίσκονται ακόμα στο background του υπολογιστή σας, αλλά το φθινόπωρο έχει κάνει την εμφάνισή του. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κλειστούμε σπίτι και να μην πηγαίνουμε πουθενά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Ευτυχώς για όλους εσάς που μένετε στην Αθήνα, υπάρχουν ένα σωρό κοντινοί προορισμοί για να ξεφεύγετε τα σαββατοκύριακα και να χαλαρώνετε μακριά από την πόλη έστω και για 2 μέρες μόνο.

Ναύπλιο Σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα, το Ναύπλιο προσφέρει όλα όσα ψάχνετε για ένα σαββατοκύριακο μακριά από την πόλη. Όμορφες παραλίες για άπειρες βόλτες, καλό φαγητό, ηρεμία και εκπληκτικές ιστορικές τοποθεσίες.

1

Απολαύστε τη βόλτα σας στα σοκάκια της πόλης, φάτε ένα από τα ωραιότερα πιάτα με ροκφόρ στο Αλαλούμ ή μια μοναδική αστακομακαρονάδα στο Αγνάντι. Στο τέλος μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε γνήσιο ιταλικό παγωτό αλλά και φρέσκους μελένιους λουκουμάδες.

τ2

Ύδρα Η Ύδρα απέχει μόνο μιάμιση ώρα από τον Πειραιά και το ταξίδι κοστίζει γύρω στα 50 ευρώ με επιστροφή. Η διαμονή στην Ύδρα δεν είναι ιδιαίτερα οικονομική αλλά για ένα σαββατοκύριακο μέσα στον Οκτώβριο και εκτός high season μπορείτε να βρείτε κάποιο ξενοδοχείο σε καλή τιμή.

3

Η βόλτα στα σοκάκια της πόλης, τα αρχοντικά, και η αρχιτεκτονική του νησιού θα σας αποζημιώσουν. Για φαγητό θα σας προτείναμε το Il Casta για ιταλικό φαγητό και το The Cool Mule για το πιο νόστιμο παγωτό που έχετε γευτεί.

4

Ναύπακτος Η Ναύπακτος απέχει περίπου ένα τέταρτο από τη γέφυρα του Ρίου Αντίρριου και συνολικά γύρω στις δυόμιση με τρεις ώρες από την Αθήνα. Είναι ένας φανταστικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν βουνό και θάλασσα. Η διαμονή στη Ναύπακτο είναι οικονομική αλλά αν θέλετε μπορείτε να βρείτε και πιο πολυτελή-ακριβά καταλύματα.

5

Πάνω από την πόλη δεσπόζει το κάστρο της Ναυπάκτου, το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε. Καθίστε για καφέ σε μια από τις 2 καφετέριες που είναι ακριβώς κάτω από το κάστρο και απολαύστε υπέροχη θέα με τη συνοδεία πολύ καλού καφέ. Ο Πάπουλης είναι ένα από τα πιο ωραία ταβερνάκια για να απολαύσετε ψαρομεζέδες και υπέροχη ατμόσφαιρα.

6

Τρίκαλα Κορινθίας Σε μιάμιση ώρα από την Αθήνα βρίσκεται ένα από τα το πιο καταπράσινα και όμορφα μέρη της Ελλάδας. Τα Τρίκαλα είναι μαγευτικά και θα σε βάλουν σιγά σιγά σε φθινοπωρινούς ρυθμούς καθώς η περιοχή θεωρείται χειμερινός προορισμός.

7

Για φαγητό θα σας προτείναμε τα Άνω Τρίκαλα για κόκορα κρασάτο ή τα Μεσαία για φανταστικές παραδοσιακές πίτες. Αν ψάχνετε για διεθνή κουζίνα στα Τρίκαλα, τότε θα την ανακαλύψετε στο εκπληκτικό εστιατόριο Πλειάδων Γη.

8

Αράχωβα Σε 2 ώρες από την Αθήνα βρίσκεται η όμορφη Αράχωβα. Μπορείτε να πάτε εκεί είτε οδικώς είτε με λεωφορείο (30 ευρώ με επιστροφή). Πολλοί αποκαλούν την Αράχωβα την Ελβετία της Ελλάδας και όχι άδικα. Είναι ένας προορισμός κυρίως ορεινός αλλά ακόμα και το φθινόπωρο ή τη άνοιξη είναι πάντα γεμάτος κόσμο και διασκέδαση.

9

Μην ξεχάσετε να αγοράσετε την τοπική φορμαέλα, ένα είδος τυριού που συνήθως τρώγεται ψητό ή τηγανητό. Αν έχετε λίγο χρόνο παραπάνω αξίζει να επισκεφτείτε την Αγόριανη, που είναι ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος μόλις 25 χιλιόμετρα από την Αράχωβα.

10

Άνδρος Άλλο ένα υπέροχο νησί που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα είναι η Άνδρος. Το νησί απέχει μόλις 2 ώρες από τη Ραφήνα και εκεί θα βρείτε εκπληκτικό φαγητό, μοναδικές ευκαιρίες διασκέδασης και υπέροχες παραλίες, αν σας αρέσουν τα χειμερινά μπάνια.

11

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάποια τοπική λιχουδιά θα σας προτείναμε να σηκωθείτε πρωί πρωί και να απολαύσετε το πιο τέλειο πρωινό που αποτελείται από ομελέτα με πατάτες ροδέλες και λουκάνικα, ένα μείγμα που οι ντόπιοι αποκαλούν φρουτάλια.

12

Φενεός Στη γραφική και πανέμορφη Κορινθία θα βρείτε ένα υπέροχο χωριουδάκι, τον Φενεό. Αν αγαπάτε τα road trips και τις βουνίσιες αποδράσεις τότε αυτό το χωριό είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Μάλιστα πολλοί αποκαλούν αυτό το χωριουδάκι Ελβετική Κορινθία.

13

Το χωριό αυτό είναι εκπληκτική επιλογή ακόμα και για μονοήμερες αποδράσεις και εκεί μπορείτε να απολαύσετε τα πιο νόστιμα και φρέσκα κρέατα.

14

Αυτοί είναι οι 7 προορισμοί που σας προτείνουμε εμείς. Ωστόσο οι επιλογές είναι αμέτρητες καθώς η Ελλάδα μας είναι γεμάτη με φανταστικά μέρη, γεμάτα πράσινο, υπέροχα τοπία και ζεστούς ανθρώπους. Όπου και αν επιλέξετε να πάτε να θυμάστε πως σημασία έχει η καλή διάθεση και η παρέα. Αν έχετε αυτά τα δύο τότε όπου και αν πάτε στην Ελλάδα θα περάσετε υπέροχα.

 

Πηγή: spirossoulis

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ