Σου βρήκαμε 3 θρυλικές ταινίες από τα 80s για να δεις απόψε το βράδυ

Shares

Για τον άλφα ή βήτα λόγο η δεκαετία του ’80 είναι αυτή που έχει χαραχθεί περισσότερο από όλες στην καρδιά μας. Για άλλους επειδή τότε μεγαλώσαμε, για μερικούς γιατί τότε γεννηθήκαμε ενώ για κάποιους μεγαλύτερους διότι εκείνα τα χρόνια συνέβησαν άπειρες αλλαγές στην Ελλάδα. Από τα πολιτικά μέχρι τον θρίαμβο του 1997. Και αν υπάρχει κάτι που θυμίζει εκείνη την περίοδο με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο αυτές είναι κάποιες θρυλικές ταινίες που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό μας.

Εμείς σου βρήκαμε 3 ολόκληρες (!) από εκείνες τις ταινίες. Όχι απλά αποσπάσματα αλλά αντίθετα όλη την ταινία από το Youtube!

Γιατί αν αράξεις απόψε σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία να τις (ξανα)δεις.

Τα Τσακάλια (1981)

Ταινία σταθμός που δείχνει τα προβλήματα της νεολαίας της εποχής. Γνωστοί ηθοποιοί (Γαρδέλης, Μιχαλόπουλος) στον ρόλο των άγριων νιάτων: τσαμπουκάδες, παρανομίες, σκληρό φλιρτ και η κάμερα να εστιάζει στα κακώς κείμενα των 80s.

Φυλακές Ανηλίκων (1982)

Ακόμα πιο βαθιά στον υπόκοσμο της εποχής και στις αγωνίες των λαϊκών ανθρώπων. Μια ταινία για την σκληρή και απάνθρωπη ζωή των πιτσιρικάδων στο κολαστήρια των αναμορφωτηρίων. Εξαιρετικός ο συγχωρεμένος ο Θέμης ο Μάνεσης. Πειστικός όσο δεν πάει!

Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ (1984)

Αλλά επειδή πολύ το βαρύναμε το κλίμα, ας δούμε και για αγαπημένη κωμωδία. Εκεί που ο αείμνηστος ο Στάθης Ψάλτης είναι ο ορισμός του καμακιού. Και όλη η ταινία μοσχοβολάει από δεκαετία 1980: ντισκοτέκ, καμάκια, παραλίες, ελληνικά νησιά, ραδιοπειρατές, μηχανάκια, από όλα έχει ο μπαξές!

Shares