Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Πιείτε αυτόν τον φυσικό χυμό μετά το σουβλάκι και δε θα παχύνετε!

Δημοσιεύτηκε

στιςΤι φυσικό χυμό πρέπει να πιείτε μετά το σουβλάκι για να μην παχύνετε;

Πώς μπορούμε να εξουδετερώσουμε το λιπαρό γεύμα με ένα φυσικό χυμό φρούτου αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ μέσα από πειράματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα ποτήρι από φρεσκοστυμμένο χυμό γκρέιπφρουτ, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος στη μείωση των διατροφικών στοιχείων που παχαίνουν.

Ο χυμός πρέπει να πίνεται αμέσως μετά από κάθε λιπαρό γεύμα.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα χώρισαν τα πειραματόζωα σε έξι ομάδες και τους χορήγησαν συγκεκριμένη ποσότητα λιπαρών και θερμίδων για 100 ημέρες.

Έπειτα από κάθε γεύμα τους έδιναν είτε χυμό από γκρέιπφρουτ διαλυμένο σε νερό (σε διαφορετικές συγκεντρώσεις) είτε σκέτο νερό.

 

Όσα ποντίκια κατανάλωναν τα περισσότερα λιπαρά και έπιναν στη συνέχεια το χυμό πήραν 18% λιγότερο βάρος και παράλληλα παρουσίασαν σημαντική πτώση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους, σε σύγκριση με τα ποντίκια που έπιναν νερό.

Στα ποντίκια που δεν κατανάλωναν πολλά λιπαρά, δεν παρατηρήθηκε σημαντική επίδραση στο βάρος έπειτα από την κατανάλωση του χυμού, γεγονός που υποδεικνύει πως τα συστατικά του γκρέιπφρουτ αλληλεπιδρούν μόνο με τα λιπαρά ώστε να αποτρέψουν την συσσώρευσή τους στον οργανισμό και τελικά την αύξηση του βάρους.

Οι ειδικοί θα συνεχίσουν τις έρευνες ώστε να ξεκαθαριστεί ο ρόλος του γκρέιπφρουτ στο αδυνάτισμα και να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι αποτελεσματικό στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε προηγούμενες μελέτες πάντως έχει φανεί ότι το γκρέιπφρουτ έχει λιποδιαλυτική δράση. «Γι’ αυτό και το θέσαμε υπό το επιστημονικό μικροσκόπιο.

 

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα φρούτο και δεν είναι κακό να το καταναλώνουμε και προληπτικά», εξηγούν οι Μποθ Σταλ και Ζόζεφ Νάπολι, υπεύθυνοι της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ.

Πηγή:athensmagazine.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap