Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσέρνομπιλ: Δείτε πώς καθαρίζουν τα σκυλιά από τη ραδιενεργή σκόνη! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 1986 η ανθρωπότητα έζησε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες όλων των εποχών. Οι επιπτώσεις της έκρηξης του Τσέρνομπιλ είναι ορατές μέχρι σήμερα, 33 χρόνια μετά.
Τι έγινε όμως στις πόλεις, τα χωριά αλλά και το εργοστάσιο που εκκενώθηκαν; Οι άνθρωποι ήταν αναγκασμένοι να μην πάρουν τίποτα μαζί τους. Ούτε καν τα κατοικίδιά τους. Ήταν κι αυτά μολυσμένα.
Οι αφηγήσεις κάνουν λόγο για σκυλιά που έτρεχαν πίσω από λεωφορεία γεμάτα κατοίκους με την ελπίδα να ακολουθήσουν τα αφεντικά τους, όμως οι στρατιώτες είχαν σαφείς εντολές να τα διώξουν.
Εκείνα τα σκυλιά έμειναν τελικά στο Τσέρνομπιλ και σήμερα περίπου 250 απόγονοί τους αποτελούν ένα τεράστιο κοπάδι της ραδιενεργής περιοχής. Αποτελούν κίνδυνο για όποιον τα συναντήσει κι αυτό όχι γιατί είναι απαραίτητα άγρια αλλά διότι κουβαλούν πάνω τους ραδιενεργή σκόνη.
Η δύσκολη διαβίωση τους μέσα στο κρύο, τη ραδιενέργεια αλλά και τα κοπάδια των λύκων που λυμαίνονται την περιοχή τα κάνουν να έχουν μέσο όρο ζωής τα 4 χρόνια.
Παρ’ όλα αυτά για όλους υπάρχει ελπίδα: Πρόσφατα φιλοζωικές οργανώσεις ασχολήθηκαν με την περίπτωσή τους και ξεκίνησαν πρόγραμμα υιοθεσίας -αφού, πρώτα, φυσικά έχουν καθαρίσει τα ζώα από τη ραδιενεργή σκόνη και έχουν κάνει ειδικές μετρήσεις ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για τους νέους ιδιοκτήτες τους.

Δείτε τα «επικίνδυνα» αδέσποτα του Τσέρνομπιλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap