Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Έτσι θα κάνετε κάποιον να πει αμέσως την αλήθεια και να σταματήσει τα ψέματα | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Eίναι η πανανθρώπινη απορία όσων έχουν συγκατοικήσει στη ζωή τους: Πώς θα κάνω το συγκάτοικό μου να παραδεχτεί ότι έφαγε την υπόλοιπη πίτσα που φύλαγα στο ψυγείο; Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι τελικά υπάρχει τρόπος να μειώσουμε τις πιθανότητες να μας πει κάποιος ψέματα. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Tampere ανακάλυψαν ότι ίσως το ανθρώπινο ένστικτο είναι αρκετά ειλικρινές, οπότε η άμεση οπτική επαφή κάνει τους ανθρώπους να λένε την αλήθεια. Αν θέλετε κάποιος να σας πει την αλήθεια, κοιτάξτε τον κατάματα.

Οι ερευνητές έβαλαν 51 ανθρώπους να παίξουν ένα παιχνίδι δύο παικτών σε υπολογιστή. Κάθε συμμετέχοντας κάθισε απέναντι από κάποιον που θεωρούσε αντίπαλό του, έχοντας την οδηγία ότι επιτρεπόταν να πει ψέματα. Οι δύο παίκτες χωριζόντουσαν από ένα “έξυπνο” γυαλί, του οποίου η διαφάνεια άλλαζε πριν κάποιος παίκτης κάνει κίνηση. Στις μισές δοκιμές, ο αντίπαλος κοιτούσε κατευθείαν τα μάτια του συμμετέχοντα. Στις άλλες μισές, κοιτούσε την οθόνη. Τα ευρήματα έδειξαν ότι η απευθείας οπτική επαφή μείωνε τις πιθανότητες να πουν ψέμματα οι συμμετέχοντες στις επόμενες κινήσεις τους.

Το τρικ για να πεις κάποιος την αλήθεια

Είναι μια γνωστή ιδέα αυτή. Εξάλλου οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η αποφυγή του βλέμματος συνεπάγεται ψέματα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι και οι ψεύτες γνωρίζουν το συσχετισμό, και τείνουν να κάνουν ακόμα περισσότερο οπτική επαφή όταν λένε ψέμματα, για να φανούν πειστικότεροι. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν ψεύτη είναι να παρατηρήσεις μικρο-εκφράσεις, όπως η νευρικότητα, υπερβολική οπτική επαφή, το ψεύτικο χαμόγελο ή το πάγωμα του πάνω μέρους του σώματος.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap