Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

ΕΠΟΣ: Έφτιαξαν ρεμπέτικη διασκευή με το «Paranoid» των Black Sabbath! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

ρεμπέτικο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι σχέση μπορεί να έχει το χέβι μέταλ των Black Sabbath που γεννήθηκε στο βιομηχανικό Μπέρμιγχαμ με το ρεμπέτικο που έκανε τα πρώτα του βήματα στo λιμάνι του Πειραιά;

Υπό κανονικές συνθήκες, απολύτως μα απολύτως καμία – άλλωστε δεν είναι ότι μοιάζουν και πολύ μουσικά. Κάπου εκεί είναι λοιπόν που αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας.

Ας ξεκινήσουμε με αυτήν: Μήπως κάποιος ρεμπέτης που είχε φύγει κρυφά για τη βροχερή Αγγλία δούλευε στο ίδιο εργοστάσιο με τον κιθαρίστα της θρυλικής μπάντας; Μήπως ήταν αυτός που τον μύησε στις πεντατονικές κλίμακες και τον έβαλε να κουρδίσει χαμηλά την κιθάρα του για να περιγράψει τον πόνο και τη θλίψη του κόσμου;

Ή μήπως, τελικά, ο πραγματικός συνθέτης του διάσημου τραγουδιού που ακούει στο όνομα Paranoid ήταν στα κρυφά κάποιος Έλληνας που οι Άγγλοι χεβιμεταλλάδες του έκλεψαν τη σύνθεση; Πίσω από κάθε μεγάλη ανακάλυψη άλλωστε πάντα υπάρχει ένας Έλληνας.

Ακούστε το ΕΠΙΚΟΤΑΤΟ ρεμπέτικο Paranoid των Black Sabbath

Όχι, τίποτα, από όλα τα αυτά τα πιθανά και απίθανα σενάρια δε συμβαίνει. Αντίθετα, κάποιοι στο ελληνικό ίντερνετ είχαν παραπάνω όρεξη και μεράκι για χοντρό χαβαλέ και σάτιρα.

Έτσι, το Paranoid των Black Sabbath έγινε «Παρανόϊδ» σε μουσική Δημήτρη Αρκολάκη και στίχους εμπνευσμένους από τις ρεμπέτικες μεταφράσεις σε χέβι μέταλ τραγούδια του δημοσιογράφου Κώστα Μανιάτη.

Όσο για το αποτέλεσμα; Απολαύστε υπεύθυνα. Και στο repeat.

ρεμπέτικο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap