Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα απεχθή εγκλήματα των ναζί στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Αυτοί που υιοθέτησαν τα σύμβολα, τους χαιρετισμούς των ναζί και κυρίως τις μεθόδους εξόντωσης των αντιπάλων τους όχι μόνο «δεν είναι αθώοι», είναι δολοφόνοι! Αυτοί που φόρεσαν περιβραχιόνιο με τον αγκυλωτό σταυρό (το αρχαίο ελληνικό σύμβολο έχει από την δεκαετία του ’30 αποκτήσει άλλη διάσταση και συμβολισμό φρικαλεοτήτων στην παγκόσμια κοινή γνώμη), αυτοί που ύψωσαν την παλάμη χαιρετώντας ναζιστικά και καταδίωξαν κοινωνικές και φυλετικές ομάδες, αυτοί που σκότωσαν (δήθεν) στο όνομα της βορβορώδους ιδεολογίας τους, οι ακαλλιέργητοι, αγράμματοι, οι ασελγούντες επί της ελληνικής γλώσσας, κακά τα ψέματα, είναι η προέκταση εκείνων που αιματοκύλησαν τον πλανήτη και άφησαν βαθιές χαίνουσες πληγές στην χώρα μας.

Ας θυμηθούμε τα εγκλήματα των Γερμανών (μόνο των Γερμανών κι όχι των Ιταλών φασιστών, ή των Βουλγάρων ή ακόμα και των Αλβανών που εκμεταλλευτήκαν την περίοδο της κατοχής στην Ελλάδα για να δράσουν) στην μικρή περίοδο των τριών χρόνων που λέρωσαν τα ελληνικά χώματα με τα χνάρια τους από το 1941 έως το 1944 και τα πότισαν με αίμα αγωνιστών!

Ανθρώπινες απώλειες

Θηριωδίες, σφαγές, λεηλασίες, καμένα και γκρεμισμένα χωριά, αίμα κλάμα και οδυρμός. Στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στους Πύργους, στο Κομμένο ακόμη θυμούνται οι νέοι από τις διηγήσεις των παλιών και σκοτεινιάζουν. Στις 16 Αυγούστου του 1943, εκτελέστηκαν στο χωριό Κομμένο της Άρτας 317 άνθρωποι, ανάμεσά τους νήπια και παιδιά! Στις 8 Οκτωβρίου 1943 εκτελέστηκαν 31 κάτοικοι στον Καλλικράτη και πυρπολήθηκαν οι κατοικίες τους. Αντίστοιχης αγριότητας υπήρξε η σφαγή των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου του ‘43. Η κωμόπολη καταστράφηκε εκ θεμελίων και εκτελέστηκε το σύνολο του αντρικού πληθυσμού. Στις 24 Απριλίου 1944 διενεργείται η δεύτερη μεγαλύτερη θηριωδία των ναζί Γερμανών στην Ελλάδα, στους Πύργους Εορδαίας. Η κωμόπολη ισοπεδώθηκε και 327 άνδρες, γυναίκες και παιδιά εκτελέστηκαν μαζικά ή κάηκαν ζωντανοί. Το Δίστομο θυμάται κι ανατριχιάζει: Στις 10 Ιουνίου του 1944 οι Γερμανοί, με τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο, εκτελούν 218 κατοίκους και καίνε το χωριό. Φωτιά και θανατικό στην επαρχία Αμαρίου Ρεθύμνης: Γερακάρι, Άνω Μέρος, Βρύσες, Γουργούθοι, Σμιλές, Δρυγιές, Καρδάκι και Κρύα Βρύση, μαζικές εκτελέσεις άμαχου πληθυσμού, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 164 άνθρωποι.

Και ο κατάλογος μακρύς: Άνω και Κάτω Κερδύλια , Μεσόβουνο Κοζάνης , Κλειστό, Κυδωνία και Αμπελόφυτο Κιλκίς . Εκτελέσεις 401 κάτοικοι των επαρχιών Βιάννου και Ιεράπετρας. Στην Κλεισούρα της Καστοριάς εκτέλεσαν 270 άμαχους. Στο μπλόκο της Κοκκινιάς εκτελέστηκαν περισσότεροι από 200 πατριώτες. Η στη σφαγή του Χορτιάτη. Μόλις δυο εβδομάδες πριν από την αποχώρησή τους από την Αθήνα οι ναζί έκαψαν τη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στο Αιγάλεω σκοτώνοντας περισσότερους από 100 κατοίκους.

Το μαρτυρικό σκοπευτήριο της Καισαριανής υπήρξε τόπος θυσίας. Η μαζική εκτέλεση 200 αγωνιστών της αντίστασης την Πρωτομαγιά του ’44 το αποκορύφωμα της ναζιστικής θηριωδίας. Κι άλλα κι άλλα που δεν έχουν τέλος.

Και κάποιοι ανιστόρητοι, κάποιοι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες (165.620 στις εκλογές του ’19 και 379.722 το 2015) ψήφισαν αυτούς που ομνύουν σ’ εκείνους, που πριν από 70 χρόνια είχαν αιματοκυλήσει την Ελλάδα!

Οικονομικά εγκλήματα

Και θέλετε και τα οικονομικά εγκλήματα των κατακτητών – εμπνευστών της Χρυσής Αυγής; Οι Ελλάδα πλήρωσε στους ναζί (και στους Ιταλούς συμμάχους τους) 7.887.227 χρυσές λίρες ως έξοδα κατοχής και πιστώσεις στους κατακτητές! Σύμφωνα με τους υπολογισμούς Ελλήνων και Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων οι καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα στην περίοδο της κατοχής υπολογίστηκαν σε 15,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ με την τιμή του 1938!

Και η Χρυσή Αυγή ευαγγελίστηκε να σώσει την Ελλάδα… Και την μάτωσε! Γιατί αυτή είναι η φύση τους, όπως και οι καρχαρίες τους τραβάει το αίμα! Και δυστυχώς κάποιοι πίστεψαν τις εξαγγελίες τους και τους εμπιστεύτηκαν. Όχι δεν είναι απλά ένοχοι, είναι ειδεχθείς εγκληματίες κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά του πολιτεύματος, κατά της ανθρώπινης ύπαρξης, κατά της Ιστορίας! Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, τυπικά, τους έχει ήδη καταδικάσει σε ισόβια απέχθεια, απομένει η ουσιαστική ετυμηγορία των δικαστών.

Πηγή: ethnos

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap