Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητό ρύζι με μπέικον

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ρύζι με αυγά, μπέικον και λαχανικά.

Συστατικά

  • 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 3 χοντρές φέτες μπέικον
  • 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας σόγια σος
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 300 gr ντοματίνια
  • 1 κ. σούπας τζίντζερ
  • 170 gr φασολάκια
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 φλ. βρασμένο ρύζι
  • αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

 

  • 1)Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και τσιγάρισε το μπέικον κομμένο σε κύβους.
  • 2)Μόλις περάσουν τέσσερα λεπτά και γίνει τραγανό το μπέικον, πρόσθεσε τη ζάχαρη και μισό κουταλάκι σόγια σος και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • 3)Μετέφερε το μπέικον σε ένα πιάτο και άφησε τα υγρά του στο τηγάνι.
  • 4)Ζέστανε ξανά το τηγάνι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε τα αυγά που έχει χτυπήσει με αλάτι, μέχρι να γίνουν ομελέτα και μετάφερέ την σε ένα πιάτο, σπάζοντάς τη σε κομμάτια.
  • 5)Βάλε στο τηγάνι τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το τζίντζερ λιωμένο και μαγείρεψε για περίπου τρία λεπτά.
  • 6)Πρόσθεσε το φασολάκια, την πιπεριά σε λεπτές φέτες και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τηγάνισε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
  • 7)Ρίξε το ρύζι στο τηγάνι και την υπόλοιπη σόγια σος και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
  • 8)Βάλε στο ρύζι και το αυγό με το μπέικον και σέρβιρε.

 

Πηγή: tlife

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ