Διαφήμιση

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατάκια με χουρμάδες και φιστίκια Αιγίνης

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Μια συνταγή για διαφορετικά σοκολατάκια από τον Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 50 γρ. λευκή σοκολάτα
  • ξύσμα από 1 λάιμ

Για τους χουρμάδες

  • 250 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
  • 1 κ.γ. άνθος αλατιού
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα βάζουμε σε μπολάκι.
  • Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη, το ξύσμα από 1 λάιμ και ανακατεύουμε.

Για τους χουρμάδες

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε προσεκτικά τους χουρμάδες, γεμίζουμε με λίγη από την γέμιση, σφίγγουμε ελαφρά τους χουρμάδες με το χέρι μας  για να πάει η γέμιση παντού και να γίνουν ένα σώμα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στα μικροκύματα ή σε μπεν-μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να ομοιογενοποιηθούν.
  • Βουτάμε έναν έναν τους χουρμάδες στην σοκολάτα μας, προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως με τη σοκολάτα και να μην μας ανοίξουν.
  • Στραγγίζουμε καλά από την περιττή σοκολάτα και αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
  • Πριν κρυώσουν τα σοκολατάκια μας πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι, τον ανθό αλατιού και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

 

Πηγή: akispetretzikis

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version