Διαφήμιση

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα τόνου με πατάτες και μυρωδικά

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Μία συνταγή που προτείνει στους αναγνώστες  της, η Cretan Food News.

Υλικά για 2 άτομα

  • 200γρ. τόνος κονσέρβα (σε λάδι ή νερό) στραγγισμένος
  • 3 πατάτες μέτριες βρασμένες με την φλούδα τους, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 100γρ. φύλλα από σπανάκι, κομμένα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια
  • 100γρ. φύλλα από λόλα κόκκινη, κομμένη με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια
  • 100γρ. φύλλα από μαρούλι, κομμένα με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό
  • 10 ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου
  • 40ml ελαιόλαδο
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρ

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φυλλαράκια δυόσμου, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μέλι, το ξύδι, την μουστάρδα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε την σάλτσα που δημιουργείται καλά ώστε να μην ξεχωρίζουν τα υλικά μας.
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάζουμε το σπανάκι, την λόλα, το μαρούλι, τις βραστές πατάτες και τον στραγγισμένο τόνο. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το dressing που έχουμε φτιάξει προηγουμένως και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας. Δοκιμάζουμε την αλμυρότητα της σαλάτας και εάν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version