Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμο ρολό από κιμά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια συνταγή για ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι από τον Έκτορα Μποτρίνι.

Υλικά για 6 άτομα

  • 400 γρ. κιμά από μοσχαράκι γάλακτος
  • 150 γρ. μορταδέλα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. μυζήθρα
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γρ. ψωμί χωρίς γλουτένη μουλιασμένο στο γάλα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι από ρύζι
  • 2 αυγά
  • Το ζεστ και το χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το χυμό και δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Δίνουμε το σχέδιο από το ρολό και το περνάμε από το αλεύρι.
  3. Το απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό από τα πορτοκάλια και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  4. Aνά τακτά διαστήματα βρέχουμε από πάνω το ρολό με το ζουμί από το πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέσα στο φούρνο για 2 ώρες. Πριν το σερβίρουμε γκρατινάρουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  6. Αφήνουμε έξω να σταθεί και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

 

 

Πηγή: newsbeast

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ