Διαφήμιση

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Κρητικά μουστοκούλουρα

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Μουστοκούλουρα. Η εποχή τους. Κι αλήθεια, πώς έφτιαχναν μουστοκούλουρα τα παλιότερα χρόνια στην Κρήτη; Σας παραθέτουμε τη συνταγή της Κισαμίτισσας Μαρίας Αλυγιζάκη από το κατάστημα με κρητικά προϊόντα στην Καλλιθέα.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι του νερού μούστος
  • 1 κιλό (περίπου) αλεύρι μαλακό
  • 5 κουταλιές πετιμέζι (προαιρετικά)
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα υγρά στοιχεία, δηλαδή, τον μούστο , το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού (μαζί και την ζάχαρη, αν θέλουμε, αλλά καλά διαλυμένη), τα χτυπάμε στο μίξερ.

Παράλληλα μέσα σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, την σόδα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.

Όλα αυτά τ’ ανακατεύουμε, αφού προσθέσουμε και το μείγμα – χυλό, που φτιάξαμε στο μίξερ, ετοιμάζοντας έτσι το ζυμάρι.

Στη συνέχεια, είμαστε πλέον έτοιμοι για να αρχίσουμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και να τα τοποθετούμε ένα – ένα στο ταψί μας, μέσα στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Σημείωση: Αν δεν βρούμε εύκολα μούστο, μπορούμε να φτιάξουμε, χρησιμοποιώντας πετιμέζι με νερό, σε αναλογία ένα πετιμέζι, τρία νερό.

 

Πηγή: kritikaepikaira

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version