Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Κρητικά μουστοκούλουρα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μουστοκούλουρα. Η εποχή τους. Κι αλήθεια, πώς έφτιαχναν μουστοκούλουρα τα παλιότερα χρόνια στην Κρήτη; Σας παραθέτουμε τη συνταγή της Κισαμίτισσας Μαρίας Αλυγιζάκη από το κατάστημα με κρητικά προϊόντα στην Καλλιθέα.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι του νερού μούστος
  • 1 κιλό (περίπου) αλεύρι μαλακό
  • 5 κουταλιές πετιμέζι (προαιρετικά)
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα υγρά στοιχεία, δηλαδή, τον μούστο , το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκαλιού (μαζί και την ζάχαρη, αν θέλουμε, αλλά καλά διαλυμένη), τα χτυπάμε στο μίξερ.

Παράλληλα μέσα σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, την σόδα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.

Όλα αυτά τ’ ανακατεύουμε, αφού προσθέσουμε και το μείγμα – χυλό, που φτιάξαμε στο μίξερ, ετοιμάζοντας έτσι το ζυμάρι.

Στη συνέχεια, είμαστε πλέον έτοιμοι για να αρχίσουμε να πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και να τα τοποθετούμε ένα – ένα στο ταψί μας, μέσα στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Σημείωση: Αν δεν βρούμε εύκολα μούστο, μπορούμε να φτιάξουμε, χρησιμοποιώντας πετιμέζι με νερό, σε αναλογία ένα πετιμέζι, τρία νερό.

 

Πηγή: kritikaepikaira

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ