ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Κρεμώδη μακαρόνια με σάλτσα γραβιέρας και μπρόκολο
Ξεκινάμε την εβδομάδα μας γευστικά αλλά και ελαφριά με μία συνταγή για κρεμώδη μακαρονάδα με μπρόκολο και σάλτσα γραβιέρας!
Υλικά
300 g μακαρόνι κοντό, πχ. κοράλλι ή αχιβαδάκι
300 g Κρητική Γραβιέρα Light Καλογεράκη
1 μπρόκολο
300 g σελινόριζα
550 ml γάλα φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σκόνη ή απαλή μουστάρδα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Λευκό πιπέρι, προαιρετικά
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σελινόριζα τριμμένη και προσθέτουμε το γάλα. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Μόλις το μείγμα αποκτήσει πηχτή μορφή, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει το πολτοποιούμε.
Κόβουμε τις μικρές φούντες από το μπρόκολο και τις ζεματάμε σε καυτό νερό για 3 λεπτά. βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά το κοράλλι κομμένο σε μικρά κομμάτια. (Τον κορμό δηλαδή που έμεινε από το μπρόκολο)
Ταυτόχρονα, βράζουμε τα ζυμαρικά για λίγα λεπτά μέχρι η υφή τους να γίνει al dente. Αφού τα σουρώσουμε, προσθέτουμε τη Γραβιέρα Light τριμμένη, τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά, το μπρόκολο και το μείγμα με τη σελινόριζα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η Γραβιέρα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με επιπλέον Γραβιέρα Light!
Tips:
- Η σελινόριζα δίνει την τέλεια κρεμώδη υφή με λιγοστές θερμίδες. Αντικαθιστά άψογα την κρέμα γάλακτος! Αν θέλουμε μπορούμε να βράσουμε μαζί με την σελινόριζα και ένα καρότο. Προσθέτει extra γέυση.
- Εκτός από το μπρόκολο μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως πιπεριά, καλαμπόκι ή ακόμη και τόνο.
Πηγή: kalogeraki
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Αυτά είναι τα Κρητικά Πασχαλινά έθιμα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν
Τέμπη: Καταγγελία «βόμβα» από τον πατέρα των διδύμων – «Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο»
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Το Ρέθυμνο υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα!
-
XANIA3 ημέρες πριν
Κρήτη: Νεκρός μοτοσυκλετιστής σε νέο τροχαίο – 4 νεκροί σε μια εβδομάδα