Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η συνταγή της ημέρας: Καλαμαράκια γεμιστά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα ετοιμάζουμε πεντανόστιμα καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και διάφορα μυρωδικά!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό µέτρια σε µέγεθος καλαµαράκια
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι
  • 2 φρέσκα κρεµµυδάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλικοµµένο άνηθο
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 2 κουταλιές της σούπας δαµάσκηνα ψιλοκοµµένα
  • ½ κουταλάκι µοσχοκάρυδο
  • χυµό 1 λεµονιού
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουµε και καθαρίζουµε τα καλαµαράκια. Τα αδειάζουµε βγάζοντας από µέσα την κεντρική µεµβράνη. Αφαιρούµε τα µουστάκια και τα ψιλοκόβουµε χωριστά σε ένα µπολ, στο οποίο προσθέτουµε τα κρεµµύδια, τον άνηθο, το ρύζι, τα δαµάσκηνα, το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, το µοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και το πιπέρι. Γεµίζουµε τα καλαµαράκια µε το µείγµα αυτό. Κλείνουµε το καθένα καλαµαράκι µε τη βοήθεια µιας σκληρής οδοντογλυφίδας.

Τα τοποθετούµε σε µία φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουµε 1½ φλιτζάνι νερό, τα σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30-40 λεπτά. Βγάζουµε τα καλαµαράκια προσεκτικά µε ένα πιρούνι και τα τοποθετούµε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεµόνι. Τα βάζουµε στον φούρνο για 20-30 λεπτά σε µέτρια θερµοκρασία µέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουµε αφού κρυώσουν.

 

 

Πηγή: incrediblecrete

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ