ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Γουρουνόπουλο ψητό στα λεμονόφυλλα
Μια κλασική συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας!
Yλικά
- 2 κιλά γουρουνόπουλο (μπούτι ή χεράκι με σπάλα)
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- λεμονόφυλλα φρέσκα
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση: Πλένουμε καλά το κρέας και το χαράζουμε σε διάφορα σημεία. Στις σχισμές αυτές, μπήγουμε άφθονο αλατοπίπερο, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Στρώνουμε τα λεμονόφυλλα σε ένα ταψί που να χωράει ίσα ίσα το κρέας, αλατίζουμε το γουρουνόπουλο και το τοποθετούμε με την πέτσα του προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 180°C για 3 ώρες και στη συνέχεια γυρνάμε το κρέας από την άλλη μεριά. Ψήνουμε για μία ώρα ακόμη ώσπου να ροδοκοκκινίσει και να καραμελώσει η πέτσα του. Πετάμε τα λεμονόφυλλα και το σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου λεμονοριγανάτες.
Πηγή: thetravelbook
-
ΚΡΉΤΗ11 ώρες πριν
Αυτά είναι τα Κρητικά Πασχαλινά έθιμα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Αυτός είναι ο αστυνομικός που βούτηξε για να σώσει την 6χρονη! | ΒΙΝΤΕΟ
-
XANIA3 ημέρες πριν
Τρομακτικό τροχαίο στα Χανιά – Νεκρός οδηγός σε σφοδρή σύγκρουση στον ΒΟΑΚ | ΦΩΤΟ
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Και όμως… κάποτε η Κρήτη ήταν ο βυθός μιας πανάρχαιας θάλασσας!