ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Ζεστή σαλάτα με κους-κους, λαχανικά και μυζήθρα
Σήμερα ετοιμάζουμε ένα εύκολο και καλοκαιρινό πιάτο που το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει!
Υλικά
Για τη σαλάτα
150 g κους κους
150 g Mυζηθρα νωπή Καλογεράκη
100 g γλυκοπατάτα
100 g σελινόριζα
1 πιπεριά κόκκινη
1 κολοκυθάκι
1 ρόδι
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1 κουταλιά της σούπας μαύρες σταφίδες
½ κουταλάκι κουρκουμά
Για το ντρέσινγκ
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
4 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ή μέντα
1 σκελίδα σκόρδο
30 ml. ξύδι λευκό μπαλσάμικο
50 ml. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κους κους σε 250 ml νερό μαζί με τον κουρκουμά.
Mόλις «πιει» το νερό και γίνει σπυρωτό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
Στο μούλτι, αλέθουμε όλα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε την γλυκοπατάτα σε κύβους και την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Κόβουμε σε κύβους το κολοκυθάκι, τη σελινόριζα, την πιπεριά και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Κατόπιν, προσθέτουμε την γλυκοπατάτα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, 2-3 κουταλιές της σούπας από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σε μεγάλη σαλατιέρα τα ενώνουμε με το κους κους, το υπόλοιπο ντρέσινγκ και τη μυζήθρα θρυμματισμένη.
Γαρνίρουμε με ρόδι και φροντίζουμε να σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.
Tips:
- Το κους-κους μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με πλιγούρι
Πηγή: kalogeraki
-
Ρέθυμνο23 ώρες πριν
Εδώ και 1.000 χρόνια οι Κρητικοί ανηφορίζουν στην Παναγία στα Μυριοκέφαλα
-
ΚΡΉΤΗ23 ώρες πριν
10 παραλίες της Νότιας Κρήτης που θα λατρέψεις τον Σεπτέμβρη
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Σοκ στο Ρέθυμνο: Έκοψαν τη γλώσσα και πυροβόλησαν 69χρονο σε ενέδρα – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Μαφιόζικη επίθεση στο Ρέθυμνο: Η κομμένη γλώσσα, το καυστικό υγρό και η… προειδοποίηση στον κτηνοτρόφο!