Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Seal Team 6: Η μυστική ιστορία των «αόρατων» εκτελεστών του Μπιν Λάντεν

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Είναι η μυστική ελίτ των εκτελεστών στους κόλπους των Seals, οι «άγγελοι του θανάτου», αυτοί που αναλαμβάνουν τις πιο δύσκολες και απόρρητες επιχειρήσεις.
Τα μέλη της επίλεκτης ομάδας SEAL Team Six ήταν οι εκλεκτοί που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας την αποστολή εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην απομονωμένη έπαυλη του Αμπόταμπαντ στο Πακιστάν.

Πρόκειται για μια ομάδα τόσο απόρρητη που την ύπαρξή της αρνούνται να επιβεβαιώσουν τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Πεντάγωνο, χτίζοντας έτσι ένα μύθο σαν αυτούς που περιβάλλουν τους Ρώσους Spetsnaz και τους Βρετανούς SAS.
Η αποστολή τους στο Πακιστάν ήταν αυτή που τους έκανε ευρέως γνωστούς με τις διαρροές και τα αφιερώματα που ακολούθησαν.

Αποδείχθηκε  η υπέρτατη πρόκληση για τους συγκεκριμένους «αόρατους εκτελεστές», οι οποίοι μια Παρασκευή του Μαϊου το 2011 περίμεναν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, να τους υποβάλλει τα σέβη του.

Seal-Team-6-4
Seal-tema-6-3

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο στρατόπεδο Fort Campell του Κεντάκι και όπως δήλωνε τότε Αμερικανός αξιωματούχος, επρόκειτο να έχει ιδιωτικό χαρακτήρα.

Τα μέλη της ομάδας που δρουν κάτω από απόλυτη μυστικότητα δεν επιθυμούν δημοσιότητα και τα ονόματά τους παραμένουν απόρρητα λόγω των «ιδιαίτερων» αποστολών που αναλαμβάνουν από το Αφγανιστάν και την Σομαλία μέχρι την Βοσνία.
Λίγο αργότερα βέβαια δύο τουλάχιστον από αυτούς έγιναν ευρέως γνωστοί, αφού ο ένας έγραψε βιβλίο και ο δεύτερος σκιαγραφήθηκε σε ένα story του Esquire που είχε τον πιο εύστοχο τίτλο: «Ο Εκτελεστής».
Επρόκειτο για τον άνθρωπο που φύτεψε μισό γεμιστήρα στο κεφάλι του Οσάμα Μπιν Λάντεν, διαλύοντας το σε δύο κομμάτια.

Η ελίτ των κομάντο

Έχουν σχεδιάσει θανατηφόρες αποστολές από μυστικές βάσεις στα κακοτράχαλα εδάφη της Σομαλίας. Στο Αφγανιστάν, έχουν εμπλακεί σε μάχες τέτοιας έντασης που έχουν επιστρέψει μέσα στο αίμα που δεν ήταν δικό τους.
Στις μυστικές επιδρομές τους  μέσα στην νεκρική σιγή  της νύχτας, τα όπλα επιλογής τους κυμαίνονται από ειδικές εξατομικευμένες καραμπίνες έως τόμαχοκ.
Σε όλο τον κόσμο, έχουν στήσει μυστικές μονάδες κατασκοπείας  πάνω σε εμπορικά σκάφη, παρουσιάζονται ως πολιτικοί υπάλληλοι εταιρειών-βιτρίνες και λειτουργούν μυστικά σε πρεσβείες ως ζεύγη ανδρών-γυναικών, παρακολουθώντας αυτά τα άτομα που οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να σκοτώσουν ή να συλλάβουν.


Αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν μέρος της κρυμμένης ιστορίας της SEAL Team 6 του Ναυτικού, μιας από τις πιο μυθολογικές, πιο μυστικές και λιγότερο ελεγχόμενες στρατιωτικές οργανώσεις του έθνους σύμφωνα με τους New York Times. Κάποτε ήταν μια μικρή ομάδα που προοριζόταν για εξειδικευμένες και ιδιαίτερης δυσκολίας αποστολές.
Πλέον οι «αόρατοι» εκτελεστές που έγιναν γνωστοί για την δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν έχουν μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια  περισσότερο από μια δεκαετία μάχης σε μια  μηχανή κυνηγών που δρουν σε όλη την υφήλιο.
Σχεδόν τα πάντα σχετικά με τη SEAL Team 6, μια διαβαθμισμένη μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων που καλύπτεται από μυστικότητα-το Πεντάγωνο δεν αναγνωρίζει καν δημοσίως αυτό το όνομα-αν και ορισμένα από τα κατορθώματα της έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς.
Αν κάποιος βυθιστεί στα εκατοντάδες δημοσιεύματα που αφορούν την SEAL Team 6 μπορεί σχετικά δύσκολα να ανακαλύψει πολύ πιο περίπλοκη ιστορία.
Ενώ αγωνιζόταν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, η Team 6 πραγματοποίησε μυστικές αποστολές αλλού που ξεπέρασαν τις παραδοσιακές γραμμές μεταξύ στρατιωτών και κατασκόπων.
Η μονάδα ελεύθερων σκοπευτών της ομάδας δημιουργήθηκε για να πραγματοποιήσει κρυφές επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών και οι SEAL συνεργάστηκαν με πράκτορες της CIA.

Οι «άγγελοι» του θανάτου

Η ομάδα  πραγματοποίησε με επιτυχία χιλιάδες επικίνδυνες επιδρομές, δέχτηκαν όμως έντονη κριτική για κάποιες από αυτές.
Αφγανοί χωρικοί και ένας Βρετανός στρατιωτικός κατηγόρησαν τους SEAL ότι σκότωσαν αδιάκριτα άντρες σε ένα χωριουδάκι. το 2009 σε μια επιδρομή που άφησε μια ομάδα νεαρών νεκρών και πυροδότησε εντάσεις μεταξύ Αφγανών και αξιωματούχων του ΝΑΤΟ
Ακόμα και ένας Αμερικανός όμηρος που ελευθερώθηκε σε μια δραματική διάσωση επέκρινε  το γιατί οι SEAL σκότωσαν όλους τους απαγωγείς του.
Κάποιοι φύλαρχοι τους χάρισαν το προσωνύμιο «άγγελοι του θανάτου» αφού χτυπάνε σαν φαντάσματα και εξαφανίζονται αφήνοντας πίσω τους πτώματα.
Όμως δεν αφήνουν μόνο αυτά.
Ορισμένα μέλη της ομάδας αμφισβήτησαν τον συνεχή έντονο ρυθμό των επιχειρήσεων που για τους ίδιους έχει διαβρώσει την ελίτ κουλτούρα της μονάδας.
Μια μονάδα που  στάλθηκε στο Αφγανιστάν για να κυνηγήσει ηγέτες της Αλ Κάιντα, αλλά αντί γι’ αυτό πέρασε χρόνια διεξάγοντας μάχες εναντίον των Ταλιμπάν και άλλων εχθρικών μαχητών, μέτριας ικανότητας.

Κάποια πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμεων, δήλωσαν σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ότι η συγκεκριμένη ομάδα που επιλέχτηκε για την επιδρομή στην κατοικία του Σαουδάραβα τρομοκράτη είναι η ελίτ των ελίτ από τις ομάδες των Navy Seals.
Μόνο που για να κάνουν τέλεια τη δουλειά τους, οι άνδρες αυτοί περνάνε χρόνια ολόκληρα σκληρής εκπαίδευσης, σχεδόν πάντοτε κάτω από ακραίες συνθήκες που περιλαμβάνουν τα πάντα.
Αμέτρητα μίλια κολυμπώντας μέσα σε παγωμένα νερά, αμέτρητα χιλιόμετρα τρεξίματος φορτωμένοι με πλήρη εξοπλισμό, εξοντωτικές πορείες, έρπην και push ups στη λάσπη και φυσικά προσομοίωση αληθινής μάχης με πραγματικά πυρά.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το σύνολο των επιτυχόντων στην βασική εκπαίδευση δεν ξεπερνάει το 20%, ενώ κάποιοι υποψήφιοι έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκειά της.
Οι έξι μήνες στην βάση των υποβρυχίων καταστροφών στο Κορονέιντο της Καλιφόρνιας είναι ένα μεγάλο σχολείο για τις υποψήφιες «φώκιες», όμως το πιο μεγάλο τεστ είναι η περίφημη διαβολοβδομάδα η «εβδομάδα της κόλασης» όπως αρέσκονται να την αποκαλούν οι εκπαιδευτές.
Οι «τυχεροί» που έχουν επιλεχθεί  κοιμούνται μόλις τέσσερις ώρες σε έξι ημέρες φτάνοντας κυριολεκτικά στα όριά τους. Κουβαλάνε για τρεις η τέσσερις ώρες τα φουσκωτά σε ομάδες των έξι και μόλις τα παρατήσουν βουτάνε για δύο ώρες στα παγωμένα νερά.
Δεν μπορούν να απολαύσουν καν το φαγητό, το οποίο πρέπει να φάνε σε διάστημα λεπτών, πριν επιστρέψουν στις ασκήσεις, γι’ αυτό και τρώνε με τα χέρια και με τους εκπαιδευτές να ουρλιάζουν πάνω από τα κεφάλια τους.
Είναι τέτοια η κούραση και η σωματική καταπόνηση που στα συνήθως δεκάλεπτα διαλείμματα για ύπνο, οι υποψήφιοι πέφτουν κυριολεκτικά «νεκροί», όπου κι αν βρίσκονται.

Πως «καθάρισαν» τους Σομαλούς πειρατές.

Ακόμα κι’ όταν αποφοιτήσουν η εκπαίδευση συνεχίζεται ακόμη πιο εντατική, σε συνδυασμό με επιχειρησιακές ασκήσεις και αποστολές εντός η εκτός συνόρων.
Ελάχιστες από αυτές γίνονται γνωστές όπως η απελευθέρωση ενός αμερικανού πλοιάρχου, στις 4 Απριλίου του 2009, τον οποίο κρατούσαν όμηρο Σομαλοί πειρατές.
Ο Ρίτσαρντ Φίλιπς, είχε προσφερθεί σαν όμηρος, προκειμένου οι πειρατές να μην πειράξουν το πλήρωμα του πλοίου του και βρισκόταν μέσα σε μια σωσίβια λέμβο μαζί με τέσσερις από τους πειρατές.
Σε μικρή απόσταση πάνω στη φρεγάτα «USS Bainbridge», μια ομάδα ελεύθερων σκοπευτών των Seals περίμενε με το δάχτυλο στη σκανδάλη, την εντολή να αναλάβει δράση.
Όταν ο Φίλιπς σε μια στιγμή που δεν τον πρόσεχαν, βούτηξε στη θάλασσα τρεις πειρατές έτρεξαν και σήκωσαν τα όπλα τους για να τον πυροβολήσουν, μόνο που δεν πρόλαβαν να το κάνουν ποτέ.
Οι ακροβολισμένοι Seals τους σκότωσαν ακαριαία και ο τέταρτος παραδόθηκε λίγα λεπτά αργότερα, ενώ ο καπετάνιος μεταφέρθηκε ελεύθερος στην φρεγάτα.
Όπως και με την επιχείρηση κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Μπάρακ Ομπάμα είχε δώσει και πάλι το πράσινο φως στις «φώκιες» να επέμβουν αν χρειαστεί.
Έχουν δράσει στη Βοσνία, κυνηγώντας εγκληματίες πολέμου σε αφιλόξενα εδάφη, έχουν εμπλακεί σε κάποιες από τις πιο σκληρές μάχες στο Αφγανιστάν και όταν τελειώνουν επιστρέφουν στη βάση τους και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται σε καθημερινή βάση.
Ειδικά η περίφημη «Team six» αποτελείται από περίπου τριακόσια άτομα με μέσο όρο ηλικίας τα τριάντα πέντε χρόνια. Σχεδόν όλοι τους είναι οικογενειάρχες, ενώ κανένας τους δεν λειτουργεί σαν Ράμπο. Η ομαδικότητα, η άψογη συνεργασία, η ευφυΐα, η άμεση αντίδραση σε αστάθμητους παράγοντες και η αποφασιστικότητα που έχουν τους καθιστούν απλά τους καλύτερους των καλύτερων.

Το δημιούργημα του Κέννεντι

Οι Navy Seals ήταν δημιούργημα του προέδρου Κέννεντι το 1962, όταν ο τελευταίος επιζητούσε μια ελίτ στρατιωτική ομάδα που θα μπορούσε να δράσει πέρα από τις συμβατικές πολεμικές επιχειρήσεις. Η ομάδα Team Six πάντως «γεννήθηκε πολύ αργότερα, μετά την αποτυχημένη αποστολή του 1980 για την διάσωση των Αμερικανών ομήρων στο Ιράν από την Delta Force.
Επιλέγονται άνδρες ηλικίας 26 με 33 ετών, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την στρατηγική ικανότητά τους, την ευφυΐα, την ωριμότητα, την ευελιξία, την επιθετικότητα, την αυτοπεποίθηση, την εξαιρετική φυσική κατάσταση, αλλά και την οικογενειακή. Συνήθως είναι άτομα  που έχουν ή προέρχονται από καλά δομημένες οικογένειες, κάτι πολύ σημαντικό αφού οι άνδρες που είναι παντρεμένοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην οικογένειά τους μετά από κάθε αποστολή.
Μαθαίνουν να χειρίζονται άψογα τον οπλισμό τους, που περιλαμβάνει το τουφέκι M4 με εκτοξευτήρα οβίδων, το υποπολυβόλο ΜΡ 5 και το πιστόλι των εννιά χιλιοστών.
Οι ελεύθεροι σκοπευτές κουβαλάνε το τουφέκι ακριβείας PSG-1, ενώ στο βασικό τους εξοπλισμό περιλαμβάνονται διόπτρες νυχτερινής όρασης, κατευθυντικές νάρκες και συσκευή κρυπτογράφησης ραδιοσημάτων.
Μέλη της κάθε ομάδας των Navy Seals διαθέτουν ιατρικές γνώσεις, ενώ όλοι τους μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους κάτω από το νερό για δύο λεπτά και να πηδήξουν με αλεξίπτωτο από τα δέκα χιλιάδες μέτρα.
Η λατρεία των Αμερικανών για τις «Φώκιες» πήρε  τεράστιες διαστάσεις και όλοι στις ΗΠΑ  ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τα μέλη της ομάδας που εκτέλεσαν τον υπ’ αριθμόν ένα τρομοκράτη, σε μια επιχείρηση που κράτησε σαράντα μόλις λεπτά και εκτόξευσε τη φήμη αυτών των αόρατων εκτελστών στα ύψη.

Πηγή:protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Το χειρότερο ξύπνημα που μπορεί να σου τύχει! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

2 Shares

Είσαι σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και επιτέλους φθάνει η στιγμή που θα αράξεις δίπλα στη πισίνα που έχεις και τόσο χαίρεσαι για αυτό.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι που καθώς χαλαρώνεις ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις πως παρέα σου στην πισίνα χαλαρώνει και μία αρκούδα που κάπως βρήκε τρόπο να μπει στην αυλή!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά ότι έζησε ένας αμερικανός στην Καλιφόρνια που δεν πίστευε στα μάτια του καθώς η αρκούδα όχι μόνο στεκόταν μπροστά του, αλλά τον πλησίασε σαν να μην τρέχει τίποτα… 

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει σούπερ viral:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
7 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap